Hirdetés

A férfiak veszélyesebbek az IT biztonságra



|

Hirdetés

A cég azt vizsgálta, hogy a felhasználók a különböző cégeknél milyen gyakran használják az azonnali üzenetküldő szolgáltatásokat, a webalapú emailezést, az online játékokat, a zene- illetve videoletöltő szolgáltatásokat, valamint milyen rendszerességgel alkalmaznak különböző hordozható adattároló eszközöket. Mindezek mellett a felmérés a személyes és bizalmas adatokkal kapcsolatos adattárolási szokásokat is igyekezett feltérképezni.


A SurfControl a felmérését több száz felhasználó megkérdezésével végezte el. A vizsgálat eredménye azt a megállapítást támasztja alá, miszerint a férfiak nagyobb kockázatot jelentenek az informatikai biztonságra, mint a nők. A PC használati szokásokban ugyan nincs nagy eltérés, de ez biztonsági szempontból mégis figyelemreméltó különbségnek számít. A cég szerint a férfiak kétszer gyakrabban használnak USB-s adattárolókon, CD-ROM-on vagy DVD lemezeken tárolt programokat, mint a nők. Ezek mellett háromszor nagyobb valószínűséggel töltenek le szoftvereket az Internetről, és kétszer annyiszor használnak azonnali üzenetküldő szolgáltatásokat a munkahelyükön.

A Surfcontrol felméréséből kiderül, hogy egyre többen intézik saját banki ügyeiket - munkahelyükről - Interneten keresztül. A vizsgálat tanúsága szerint az alkalmazottak 70 százaléka alkalmazza a munkahelyi PC-jét banki szolgáltatások igénybe vételéhez. A férfiak 40 százaléka, míg a nők 30 százaléka használja online banki ügyek intézéséhez is a munkahelyi számítógépét.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.