Hirdetés

A Firefox 52 nagy újdonsága



|

A WebAssembly-támogatásnak hála szinte natív sebességgel dolgozhatnak a webes appok.

Hirdetés

Számos frissítéssel érkezett meg a Firefox legújabb verziója, amely többek között már figyelmeztet, ha olyan nem biztonságos oldalakat látogatunk meg, amelyeken belépési mező van. 

Hirdetés

A Firefox 52 legnagyobb érdekessége azonban a WebAssembly-támogatás. Ez egy olyan új szabvány, amit arra terveztek, hogy a webes appokat közel natív sebességgel futassa. 

Gyakorlatilag a Google Native Client API nyílt alternatívája ez - a Mozilla szerint lehetővé teszi, hogy a nagyobb teljesítményű 3D-s játékok és más összetettebb alkalmazások (még a videoszerkesztők is) a böngészőbe költözzenek. 

Bár már ezekben a kategóriákban is vannak webes appok, azért minőségben nem lehet őket összevetni a letölthető és telepíthető alternatívákkal. A WebAssembly mögött álló ötlet szerint azonban hasonló teljesítményt is szerezhetünk, de anélkül, hogy bármit le kellene töltenünk vagy installálnunk. 

A Firefox 52 Windows, macOS, Linux és Android platformokra írt kiadása mind támogatja a WebAssemblyt. Ez az első böngésző a mezőnyben, amely ezzel jelenik meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.