Hirdetés

A Flash blokkolásába kezd a Chrome



|

10 weboldal kivételével teljesen lekapcsolja a Flash Playert a Google böngészője.

Hirdetés

Lassan, de biztosan tűnik el az internetes világból a Flash. A Google úgy döntött, hogy néhány oldal kivételével megszünteti az Adobe Flash Player támogatását a Chrome böngészőben. A változtatások az idei év vége felé várhatóak. 

Hirdetés

Bár a Flash sokáig remek segítség volt a médiatartalmak online megjelenítésében, a Google mára a HTML5 mellé állt, többek között a gyorsabb betöltési idő és az alacsonyabb energiahasználat miatt. 

A Flash továbbra is a Chrome része lesz, azonban a böngésző úgy tesz, mintha nem lenne. A Flash Player jelenlétét nem hirdeti a böngésző, és ahol csak ezzel lehet megtekinteni egy weboldal tartalmát, ott is külön be kell majd kapcsolni a felhasználóknak. 

Rövidtávon a Google a 10 legnagyobb oldalhoz megtartja a támogatást, így többek között a YouTube-on, a Facebookon és a Twitch-en sem él majd a korlátozás, legalábbis az első egy évben. 

Az Adobe támogatja az új webes szabványokat és a közös munkát a Google csapatával, de amíg a Flash-t használják, igyekeznek frissítésekkel és javításokkal segíteni az átállást. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.