Hirdetés

A Google átalakítaná a weboldalakat



|

A jövőben akkor is megnyithatnánk az oldalakat, ha azok épp nem elérhetőek.

Hirdetés

A Google-nél most sem unatkoznak, hiszen a különböző jogi hercehurcák, a Google 2.0 és az egyéb projektek valószínűleg lekötik a dolgozók idejét, de ez nem állíthatja meg a céget abban, hogy valami innovatívval álljon elő.

Hirdetés

A legújabb tervek szerint végleg megszabadulnának a 404-es hibától és interaktívvá tennék az oldalakat akkor is, ha épp nem kapcsolódunk az internetre. A nemrég kifejlesztett Service Workers névre hallgató technológiát Alex Russel mutatta be egy New York-i konferencián a hét elején. Az új böngészős standardnek köszönhetően a weboldalak lokálisan tárolnának különböző dokumentumokat, hasonlóan a mobilos alkalmazásokhoz, így bármikor képesek interaktív tartalom betöltésére.

A módszernek köszönhetően akkor sem szakadna meg a kapcsolat, ha épp egy pillanatra elmegy a net, csak az adott oldal egy régebbi változatát látnánk. Mivel az adatokat lokálisan tároljuk, meggyorsulna a betöltési folyamat is, hiszen először a cache-elt változat jelenne meg, majd ezt frissítené a böngésző, gyakorlatilag párhuzamosan. A Google-nek még bőven van mit finomítania a rendszeren mielőtt minden böngészőben elérthető lesz, de a teszteredmények már most is biztatóak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.