Hirdetés

A Google megmondja a barátaidnak, hol vagy éppen



|

Itt állok annál a... öööö... nagy, barna kapu, út van előtte, megvan? Na, az ilyen beszélgetésekre mostantól nincs szükség.

Hirdetés

Turbó fokozatra kapcsolt a Google, egy csomó termékéhez ad ki ötletes frissítéseket. Nemrég a Photos alkalmazásba épített gyenge adatkapcsolat esetén aktiválódó okos mentési funkciót, csak hangátviteli lehetőséget pakolt a Duo videóchat-alkalmazásba, és még egy sor további appot és szolgáltatást kezdett kipofozni. Ebbe a folyamatba illeszkedik a Térképek (Maps) alkalmazás friss segítsége is.

Hirdetés

Mind az Android alatt, mind pedig az iOS-en futó Maps alkalmazás napokon belül kap egy fontos frissítést, amely egy okos háttérfunkcióval bővíti az eddigi tudást. Az app menüsávjából közvetlenül elindíthatjuk azt a kis segédet, amely az általunk kiválasztott ismerőseinkkel folyamatosan megosztja aktuális helyzetünket. Leggyakrabban 3, legritkábban 15 percenként pittyeg ki a háttérben információ arról, hol tartózkodunk éppen, ezáltal egy zsúfolt fesztiválon vagy egy forgalmas városi környezetben nem kell egymást hívogatnunk, pontosan hol keresgéljük a másikat, elég csak ránézni a térképre.

A beállítások között megadhatjuk, meddig küldje az app az adatokat, de akár arra is utasíthatjuk, hogy folytassa csak bátran a súgást mindaddig, amíg manuálisan le nem állítjuk. Itt a Google promófilmje arról, hogy is működik ez az egész:

Oké, a Foursquare és társai már hosszú évek óta a helymegosztásra épül, de nagyon nem így, a mostani frissítésnek nem az a célja, hogy boldog-boldogtalannak eldicsekedjünk arról, hová "csekkoltunk be", inkább egy hasznos, információközlő megoldás.

A Google térképszolgáltatása egyébként egy hete tudja azt a funkciót is, hogy ha egy nehezen megjegyezhető, vagy épp általunk még ismeretlen helyen parkolunk le, csak rábökünk a helyzetünket jelző kék pöttyre, írni egy megjegyzést arról, hogy itt hagytuk az autót, és már mehetünk is a dolgunkra - később simán visszatalálunk hozzá az ilyenkor szokásos "atyaúristenholálltammeg", valamint a "tutiraittparkoltamúristenellopták" jellegű reakciók nélkül.

A helymegosztót is tartalmazó frissítést épp Brazíliában tesztelik, de állítólag napokon belül megérkezik mindenki telefonjára az új funkció.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.