Hirdetés

A használt számítógépek veszélyei



|

Hirdetés

A Disklabs egy olyan felmérést készített, amelyből kiderül, hogy nem kellő odafigyelés esetén a használt számítógépek értékesítésekor komoly adatbiztonsági kockázatokkal kell számolni. A cég a felmérés keretében egy neves kereskedőcégtől vásárolt 100 darab merevlemezt, és 50 darab memóriakártyát. A szakemberek azt tapasztalták, hogy ezen adattároló eszközökön vagy megtalálhatók voltak az előző tulajdonosok adatai illetve fájljai, vagy azokat könnyen vissza lehetett állítani. A használt adattárolókon sok esetben önéletrajzok, táblázatok, személyes adatok, címjegyzékek, telefonszámok és pénzügyi adatok is rajta maradtak. A cég szerint a webböngészők által létrehozott átmeneti fájlok is visszakereshetők voltak.

Simon Steggles, a Disklabs igazgatója elmondta, hogy a legtöbb felhasználó nincs tisztában azzal, hogy a szokásos módon eltávolított fájlok sokszor egyszerűen visszaállíthatók. A szakember szerint a felhasználóknak és a kereskedőknek is jobban oda kellene figyelniük az adatok megfelelő eltávolítására.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.