Hirdetés

A Here szakembereit akarja az Apple



|

Sorra igazolja át az Apple a Here mérnökeit, külön berlini csapatot kap az Apple Maps.

Hirdetés

Az Apple csendben és sorban igazolta át az autós térképszolgáltatásokkal foglalkozó Here cég mérnökeit Berlinben az elmúlt hónapok során. 

Hirdetés

A jelentések szerint legalább féltucat szakembert csábított át az utóbbi időben az Apple. A Here jelenleg a német Audi, BMW és Daimler közös tulajdonában van. 

A mérnökök a LinkedIn forrásai szerint az Apple Maps berlini csapatában folytathatják a pályafutásukat. 

A kutatások ellenére nem derült ki, hogy az Apple pontosan hány embert vett át a Herétől, illetve a Here korábbi alkalmazottai sem voltak hajlandóak nyilatkozni. Egyelőre azt sem tudni, hogy van-e titkos irodája az Apple-nek Berlinben, vagy távmunkában foglalkoztatja az új dolgozókat. 

Áprilisban német értesülések egy titkos berlini Apple-labort emlegettek, ahol az Apple Car készült. Októberben a Bloomberg arról számolt be, hogy az Apple feladta a saját autó ötletét, és inkább a sofőr nélküli technológiákat fejleszti, amelyeket továbbértékesít az autóipar számára. 

A Here 970 fővel működik Berlinben, a létszám egy év alatt 95 százalékkal nőtt. Többek között az Apple-től, a Google-től, az IBM-től, a Microsofttól és az Amazontól is igazoltak embereket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.