Hirdetés

A héten másodszorra frissült az Adobe Flash



|

Elméletileg sikerült befoltozni egy közismert zero-day sebezhetőséget.

Hirdetés

A héten patch keddet tartott a Microsoft és Adobe, amely keretében többek közt a Flash Player is kapott pár biztonsági javítást. Sajnos röviddel a kiadása előtt a Trend Micro felhívta a figyelmet egy benne szunnyadó súlyos sérülékenységre, amelyet a jelek szerint diplomaták elleni célzott támadásokra vetettek be a kiberbűnözők, a kihasználásával malware-t próbáltak a számítógépeikre installálni.

Hirdetés


Az Adobe rögtön kommunikálta, hogy a problémát megoldandó hamarosan érkezik majd egy soron kívüli frissítés a lejátszóhoz, a jövő hétre ígérte a kiadását. Úgy tűnik sikerült előbb megoldani a problémát, így a vállalat pénteken elérhetővé tette az új változatot. A verziószáma 19.0.0.226.


A Google Chrome böngészőt, továbbá a Windows 8 / 10 alatt Internet Explorert vagy Microsoft Edge-et használók elméletileg automatikusan megkapják a javításokat. Az egyéb operációs rendszer / böngésző konfigurációján lévők innen tölthetik le a frissítést, ha nem települne magától az Adobe saját frissítési szolgáltatásán keresztül.


(Forrás: Ars Technica | Nyitókép: Anonymus9000)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.