Hirdetés

A Mac OS X sem sebezhetetlen



|

Nincs még javítás a DMG résre, de a felhasználók megelőzhetik a bajt.

Hirdetés

Biztonsági kutatók szerint az OS X lemezkép állomány (DMG) kezelésében akad némi hiányosság, mely támadásnak tehet ki egy amúgy biztonságos rendszert is. Még azok a felhasználók is ki vannak téve a kiaknázás veszélyének, akik követik a frissítéseket és naprakészen tartják operációs rendszerüket. Jelenleg erre a hibára még nem áll készen javítás, sőt, az Apple egyáltalán nem kommantálta a DMG flaw néven közismert rést.

A biztonságos jelentés leírja, hogy szándékosan manipulált, hibás DMG állományokkal rendszerhibát lehet kiváltani az azokat kezelő com.apple.AppleDiskImageController modulban. A memóriakezelési hiba folyamán tetszőleges kód juttatható a kernelbe, miáltal megkerülhető a teljes védelmi vonal.

Ajánlott a felhasználók számára letiltani a Safari böngésző automatikus letöltőjét, mely alapértelmezésben ráindít a letöltött DMG képállományokra és csatolja azokat a rendszerhez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.