Hirdetés

A McAfee növekvő kiberbűnözést jósol



|

Legyünk résen, a bűnözők mindig újabb pénzszerzési módszereket találnak!

Hirdetés

A Global Threat Report új száma a McAfee legjobb kutatói által írt cikkeket tartalmaz olyan témákban, mint a kiberbűnözés, a Microsoft Windows Vista biztonsága, a kémprogramok, a spamek, a mobiltelefonok biztonsága, az adatszivárgás és a biztonsági kockázat kezelése.


A jelentés áttekinti a biztonsági üzletág közeljövőjét – a fenyegetéseket, a védelmeket és azon kérdéseket, amelyekkel a biztonsági szakemberek az elkövetkező öt év során szembesülhetnek. Lássuk akkor a legfontosabb „jövendöléseket”!


  • A kiberbűnözés jövője: A kiberbűnözés követi a pénzt. Ma a kiberbűnözők többsége a személyi számítógépek felhasználóit veszi célba, azonban a jövőben azzal kell számolnunk, hogy ahogy használatuk elterjed, egyre több támadás fogja a technológia egyéb területeit is érni, például a VoIP (voice over internet protocol) és a rádiófrekvenciás azonosító (RFID) technológiákat.
  • Az alkalmazások védelme: Az alkalmazásbiztonság folyamatos versenyfutás, amely során a fejlesztők azért küszködnek, hogy ne maradjanak le. Ahogy egyre több információ lát napvilágot a számítógépes szoftverek hibáival, illetve azok kihasználásával kapcsolatosan, a hackerek ezen információkat felhasználják a korábban biztonságosnak hitt programok sérülékenységeinek felkutatása során.
  • A biztonság jövője, Vista: Bár a Microsoft tett bizonyos lépéseket a Microsoft Windows Vista biztonságosabbá tétele felé, ezen fejlesztések megnehezítik a harmadik feleknek a rendszer biztonságosabbá tétele érdekében tett erőfeszítéseit, míg önmagukban nem képesek megfelelni a feladatnak.
  • A kémprogramok beérése: Bár a programozók tesznek némi biztonsági intézkedéseket a fejlesztés során, az új kémprogram-technológia gyakran messze túlszárnyalja még a leggondosabb mérnökök tervezését is, ezáltal új támadási felületeket biztosítva. A kémprogramok követni fognak minket az olyan új technológiák területére is, mint amilyen a Bluetooth és az RFID.
  • A spamek kitartanak: A McAfee szerint a spamek mennyiségének arányában nagyon minimális növekedés várható a következő két év során, azonban a sávszélesség általános növekedésével a spamek teljes mennyisége is növekedni fog. A spamírók újabban képes spamek révén kerülik ki a védelmi rendszereket.
  • Az online bűnözés átterjed a mobiltelefonokra: Míg jelenleg a mobiltelefonos szolgáltatások általánosságban biztonságosnak mondhatóak, a McAfee jelentése a mobileszközök elleni, technikailag egyre változatosabb támadások gyors növekedését mutatja.
  • Elzárni az adatszivárgást: Az adatszivárgás növekvő biztonsági probléma, amely rendkívül nagy hatással lehet egy cég hírnevére. Az egyetlen megfelelően fejlett megelőző technológiát a merevlemez titkosítás jelenti. Mindazonáltal a McAfee szerint az adatszivárgás és a merevlemez titkosítás meglehetősen elterjedtek lesznek a következő öt évben.
  • Kockázatkezelés: A biztonsági kockázatok kezelése az IT-menedzserek számára fontos stratégiai kérdést jelent. Azon szervezetek, amelyeknek nincs kockázatkezelési eljárásuk, hanem kizárólag csak a fenyegetésekre adott reaktív válaszokra szorítkoznak, azt fogják tapasztalni, hogy a védelmezésükkel megbízott vállalatok nélkülük mennek tovább.


*


A biztonsági személyzet és a rosszindulatú programok írói közötti folyamatos küzdelem tulajdonképpen egy fegyverkezési verseny – akármilyen gyorsan is fejlesztenek ki új védelmeket a biztonsági szakemberek, a rosszfiúk hasonló fejlődést mutatnak” – mondja Jeff Green, a McAfee Avert Labs vezető alelnöke. „A Global Threat Report célja, hogy segítséget nyújtson a biztonsági szakemberek számára ahhoz, hogy naprakészek legyenek a fenyegetések örökké változó világában, tippeket adva arra, hogy mire érdemes odafigyelni a jövőbeni tervezések során.”


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.