Hirdetés

A memóriagyártók csalódtak a Windows 8-ban



|

A meglehetősen nehéz helyzetben lévő memóriaszektornak a Windows 8 sem hozott megváltást.

Hirdetés

A memóriapiac már igen hosszú ideje nehéz helyzetben van, hiszen a túlkészletek mellett a szabadesésben zuhanó árak is nehezítik a gyártók dolgát. Eközben elmondható, hogy a felhasználók számára a hardvereket tekintve a legjobb befektetés memóriát venni.

 

A DRAM-ipar a Windows 8 személyében várta a megváltót. A cégek azt remélték, hogy az új Windows miatt több megrendelés érkezik, a PC-gyártók új termékeket mutatnak be, emiatt pedig a felhasználók memóriát vesznek, hogy frissítsék a gépüket.

 

A Windows 8 azonban nem igényel komolyabb erőforrásokat az elődjénél, az új OS pedig eleve nem ösztönzi az embereket új PC megvételére, hiszen a Microsoft olcsó és egyszerű módszert talált ki a Windows 7-ről Windows 8-ra való frissítésre. A memóriaipar egyetlen reménye az maradt, hogy az Intel, az AMD és az ARM olyan platformokat mutassanak be, amelyek kihasználják a DDR4-es memóriák képességeit.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.