Hirdetés

A Microsoft napokon belül befejezi a Windows 10 árusítását



|

Elkezdődik a vég a Windows 10 számára, miközben még messze ez a Microsoft legnépszerűbb operációs rendszere.

Hirdetés

A Microsoft tavaly októberben tette elérhetővé a Windows 11-et, ám az új generációs operációs rendszer nem terjedt el futózűzként, a Statcounter legfrissebb adatai szerint még manapság is csak a windowsos számítógépek 17 százalékán futtatják, míg az előd Windows 10 68 százalékos részesedéssel dominálja a piacot.

A redmondiak azonban továbbra is eltökéltek, hogy 2025. október 14-én megszüntetik a 2015-ben megjelent platform támogatását, a végjáték első lépéseként pedig most bejelentették, hogy le is állnak a Windows 10 árusításával.

Hirdetés

Elsőként a Tom's Hardware szúrta ki, hogy a Windows 10 hivatalos termékoldalán megjelent az alábbi figyelmeztetés a forgalmazás befejezéséről:

"2023. január 31-én lesz az utolsó nap, amikor ez a Windows 10 letöltés megvásárolható. A Windows 10 2025. október 14-ig továbbra is támogatott marad a biztonsági frissítésekkel, amelyek segítenek megvédeni a számítógépet a vírusoktól, kémprogramoktól és más rosszindulatú programoktól."

Az értékesítés megszűnése tehát egyelőre szigorúan csak a közvetlenül a Microsoft weblapjáról letöltött Windows 10 Home és Pro kiadásokra vonatkozik, míg arról nincs hivatalos információ, hogy a redmondiak más csatornákon (pl. viszonteladók, előre telepített konfigurációk) is be akarják szüntetni az eladásokat.

Innentől kezdve viszont benne van a pakliban, hogy a vállalat bármikor bejelentheti a forgalmazás teljes leállítását, így aki még tervezte a Windows 10 megvásárlását, annak érdemes lehet bebiztosítania magát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.