Hirdetés

A Microsoft védi a Windows RT-t



|

Röviddel az elkaszálásos pletyka előtt az egyik felsővezető pont a rendszer fontosságát hangoztatta.

Hirdetés

Pénteken meglehetősen nagy érdeklődést keltett azon hírünk, miszerint a redmondi szoftvercég valamikor a közeljövőben elkaszálhatja az ARM processzoros táblagépekre szánt Windows RT-t. Mint utólag kiderült, a pletyka reflektorfénybe kerülése előtt pár nappal Michael Angiulo, a Windows jövőjét a hardverek szempontjából vizsgáló divíziójának alelnöke a CNET-nek pont azt nyomatékosította, hogy rendkívül fontos számukra az operációs rendszer.


A magyarázatának lényege röviden annyi, hogy az ARM processzorok fogyasztás és teljesítmény szempontjából egyaránt kiválóak, amely nem is fog változni, így mindenképp kritikus egy ezeken futó operációs rendszerrel rendelkezni.


A szoftveres inkompatibilitási kritikákra válaszul az úriember elmondta, hogy nem a rendszeren nem futó, hanem a rajta működőképes programok a lényegesek, az emberek egyre inkább egy kattintással – vagy jelen esetben tapintással – működő ökoszisztémára vágynak. A Windows RT esetében a táblagép medencében való megfürdetése után csak venni kell egy másik eszközt, amelyre az első bekapcsolása után pár perc alatt visszaszinkronizálható az össze beállítás és program, manapság ez a felhasználók által elvárt működési metódus – bár ez a Windows 8-cal is megoldható, sok más egyéb mellett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.