Hirdetés

A Minecraftban tanul a Microsoft mesterséges intelligenciája



|

Az AI a környezet alapján tanul meg döntéseket hozni.

Hirdetés

A Microsoft még 2014-ben vette meg 2,5 milliárd dollárért a Mojangot. Akkor a mobilos játékok világába szeretett volna betörni a Minecraft segítségével. 

Hirdetés

Mint kiderült, a Minecraft sokkal több dologra is jó. Ezúttal például a kutatók egy AIX nevű platformot hoztak létre, amelynek a lényege az, hogy a játékban tanít egy mesterséges intelligenciát arra, hogyan másszon meg egy dombot. 

A tanítás célja az, hogy az AI egy általános intelligenciát szerezzen, vagyis a saját környezete alapján megtanuljon döntéseket hozni. 

Az AI-nak rá kell jönnie, hogyan végezze el a feladatát, ehhez pedig eltérő megközelítéseket kell alkalmazzon, illetve olyan problémákkal megküzdjön, mint egy folyóba zuhanás. 

A szakértők szerint a Minecraft sokkal több lehetőséget és teret ad az AI képzésére, mint az egyszerűbb játékok. 

Az AIX platform lényege az, hogy AI projektek tesztelését teszi lehetővé a Minecraftban. Az idén nyáron ingyenesen elérhetővé válik, ha minden jól megy. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.