Hirdetés

A mobilos játékokban van a pénz



|

Az appokból származó bevételek 85 százalékát játékok adták 2015-ben.

Hirdetés

Az App Annie adatai szerint 2015-ben a mobilos appok piacán az összes árbevétel nagyjából 85 százalékát játékok adták. 

Hirdetés

Összesen egyébként 34,8 milliárd dollár folyt be a mobilos alkalmazásokból tavaly. 2020-ra ez az érték 51-101 milliárd dollárra emelkedik a trendek alapján, amiből a játékok 74,6 milliárd dollárt hozhatnak. 

A játékvilág hatalmas mozgatórugóvá vált napjainkra, ha az összképet nézzük. Nagy növekedést várnak Kínától, Japántól és Dél-Koreától is, többek között. 

A piackutatással foglalkozó EEDAR becslései szerint a szoftveres és hardveres bevételek a konzolpiacon elérték tavaly a 44 milliárd dollárt. Hardverfronton töretlen emelkedések várhatóak, ami az eladásokat illeti. 

A Jon Peddie Research a konzolos hardverek piacán 24,6 milliárd dollárról 30 milliárdra várja a bevételek összegét 2018-ra, míg az Open Gaming Alliance 26-ról 35 milliárdra (2014-2018) a PC-s játékszoftverek utáni bevételeket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.