Hirdetés

Kihajítaná a Flash-lejátszót a Mozilla



|

Helyette egy nyílt forráskódú megjelenítőn dolgozik az alapítvány.

Hirdetés

Rendkívül érdekes bejelentéssel rukkolt ma elő a Mozilla Alapítvány, ugyanis a Firefoxot fejlesztő szervezet munkatársai integrálták a Shumway nevű keretrendszert a böngésző alfa verziójának kódbázisába. A kezdeményezés célja az Adobe Flash beépülő karrierjének derékba törése.

Hirdetés


A Shumway technikailag rendkívül hasonló a Firefox 19-ben aktivált PDF-megjelenítőhöz: lehetővé teszi a támogatott fájlok külön beépülő nélküli megnyitását, amely jelentős stabilitás- és biztonságbeli előnyökkel kecsegtet, lévén az alternatív bővítmény teljesen webes technológiák – elsősorban JavaScript – segítségével lett létrehozva, így egy hagyományos beépülőhöz képest rendkívül korlátozott az operációs rendszerhez való hozzáférése.


Fontos megemlíteni, hogy a Mozilla egyelőre csak kísérletezik az új megjelenítővel, a Flash lejátszó lecserélésére csak megfelelő kompatibilitás és sebesség elérése után lehet számítani, enélkül cseberből vederbe kerülnének a felhasználók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.