Hirdetés

A vallásos oldalak veszélyesebbek a pornósnál



|

A Symantec jelentése szerint lényegesen veszélyesebb dolog vallásos témájú oldalakat böngészni, mint felnőtt tartalommal rendelkezőeket.

Hirdetés

Az ember azt hinné, hogy a pornóoldalak több fenyegetést jelentenek, hiszen számos átlinkelést és felugró ablakot tartalmaznak (legalábbis ezt mondják). A Symantec jelentése alapján egyértelműen kijelenthető, hogy a vallással foglalkozó oldalak látogatói mégis nagyobb veszélyben vannak, hiszen az átlagos fenyegetések száma ezen oldalak esetében 115, szemben a pornós 25-tel.

Ugyanakkor érdemes hozzá tenni, hogy nagyságrendekkel több pornó van a neten, mint vallási témájú oldal. Greg Day, a Symantec biztonsági CTO-ja szerint a legnagyobb probléma, hogy az emberek hajlamosak fake antivírusokat telepíteni, és ezzel hamis biztonságérzetük keletkezik, miközben mindenféle kártevő fészkeli be magát a gépükre. A cég arra nem tudott magyarázatot adni, hogy egyébként miért sokkal nagyobb a fenyegetettség a vallásos oldalak látogatása esetén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.