Hirdetés

A villanykapcsolót sem találjuk majd asszisztens nélkül?



|

Az Amazon Alexa nemrég leállt egy időre, néhányan pedig pánikba estek, hogy hol a villanykapcsoló...

Hirdetés

Szerdán komoly probléma támadt az erőben az Amazon Alexa szolgáltatásánál. Sok Amazon Echo-tulajdonos panaszkodott ugyanis arra, hogy az Alexa nem reagál. 

Hirdetés

Természetesen azóta már kijavították a hibát, tehát a hangalapú virtuális asszisztens ismét teljesíti az utasításokat. 

Az eset tanulsága azonban az, hogy ha a jövőben mindenki egyre jobban épít majd az effajta asszisztensekre, akkor talán túlzottan is elkényelmesedik. 

A Twitter tele volt ideges megjegyzésekkel, és sokan azon voltak felháborodva, hogy nem tudják a kapcsolt eszközöket kezelni, például a világítást vagy a hangrendszert. Legalábbis azon a módon, ahogyan addig tették, hangutasításokkal. 

Mark Hopkins így fogalmazott: "Amiatt, hogy az Alexa nem működik, meg kellett nyitnom a Philips Hue appot, hogy lekapcsoljam a lámpát, mint valami kicseszett barbár.". Dennis Jackson pedig azt írta, hogy így élni sem tud, és nem tudja, hogy mit tegyen. Éppen ezért egy helyben marad, és várni fog. 

Természetesen az effajta megjegyzések nagyja poén volt, azonban a történtek fényében érdemes elgondolkodni, hogy sok év múlva, a hangasszisztensek korában is emlékszünk-e majd, hogy hol a villanykapcsoló...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.