Hirdetés

A Windows 8 az ISO és a VHD fájlokat is natív módon kezeli



|

Az említett képfájlok kezeléséhez nem lesz szükség külön szoftverre a Windows 8-ban.

Hirdetés

A megújuló fájlmásolási ablak és a szalagos menüsor után újabb érdekesség látott napvilágot a Windows 8 operációs rendszerrel kapcsolatban. Úgy tűnik, a Microsoft sok munkát fektet abba, hogy a felhasználóknak kevésbé legyen szükségük külön szoftverekre feladataik elvégzéséhez. Az új OS már képes lesz az ISO és a VHD formátumú képfájlok kezelésére, közvetlenül az Intézőből.

 

Míg a jelenlegi Windows-ok esetében valamilyen alkalmazásra van szükség (pédául Daemon Tools) az ISO és a VHD fájlok kezeléséhez, addig a Windows 8 ezt beépített módon, ráadásul egyszerűen oldja meg. Amint egy képfájlt be szeretnénk tölteni, csupán ki kell jelölnünk az Intézőben, majd az Actions (Műveletek) fül alatt a Mount (Betöltés) gombra kattintani. A Windows 8 ezt követően készít egy virtuális meghajtót, és megnyitja a kért ISO képfájlt. Ha végeztünk, csupán az Eject (Kiadás) gombra kell nyomnunk, a meghajtó pedig eltűnik.

 

Az ISO fájlokhoz hasonlóan a VHD-k is betölthetőek lesznek, azonban ezek a képfájlok külön meghajtóként/partícióként jelennek majd meg, illetve viselkednek. Kiadáskor eltűnik a betöltött VHD fájl, viszont a változtatásaink mentve lesznek minden esetben. Természetesen a felhasználók ennek fényében is választhatnak már jól bevált szoftvereket ilyen célra, azonban mindenképp kellemes újdonság, hogy az új Windows natív módon lesz képes megoldani a feladatot.

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.