Hirdetés

A Windows 8 itthon már beelőzte a Vistát



|

Nemzetközi szinten még várat magára pár hetet a helycsere.

Hirdetés

A funkcionalitás szempontjából erősen kiforratlan modern felülettel tavaly október végén piacra került Windows 8 ugyan világszerte már 100 milliónál is több példányban talált gazdára, ám ettől függetlenül arányaiban továbbra is lassan terjed. Ezen állapot a Windows 8.1 őszi megjelenéséig valószínűleg nem fog változni, ám a jelentősen kikupált utódja talán képes lesz kiköszörülni a csorbát.


Az utóbbi napokban a hazai porondon mérföldkőhöz ért a Windows 8, ugyanis a piaci részesedése végre meghaladta a 2006 novemberében piacra dobott, csúfosan megbukott Windows Vistáét. A hazánkban releváns Gemius Ranking adatai szerint a múlt héten a Vista részesedése 2,41, míg a Windows 8-é 2,66 százalék volt – megemlítendő, hogy előbbi rendszer részesedése hetek óta stagnál. A magyar piacot 41,16 százalékkal továbbra is a Windows 7 uralta, a második legtöbbet használt OS 37,19 százalékkal a Windows XP volt, a harmadik helyre 5,05 százalékkal az Android jött be.


A Net Applications adatai alapján nemzetközi szinten még nem történt meg az előzés: a Windows Vista részesedése májusban 4,51, míg a Windows 8-é 4,27 százalék volt. A globálisan piacvezető Windows 7 a kérdéses időszakban 44,85 százalékos részesedéssel rendelkezett, míg a Windows XP a maga 37,74 százalékával még jó darabig birtokolhatja a második helyet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.