Hirdetés

A Windows 8 kiszorítja az optikai meghajtókat



|

Bár a Microsoft operációs rendszerére sokan megmentőként tekintenek, az ellentétes hatásokat is kiváltott.

Hirdetés

Noha a Microsoft operációs rendszerére sokan megmentőként tekintenek, és fellendülést várnak tőle számos fronton, az ellentétes hatásokat is kiváltott. Az egyik, rossznak nevezhető dolog, hogy a Windows 8 érkezése jelentős visszaesést okozott az optikai meghajtók kereslete iránt, legalábbis ami a notebookokat illeti.

Természetesen nem arról van szó, hogy a Windows 8 és az optikai meghajtók vagy éppen a laptopok nem lennének kompatibilisek egymással. Az oka, hogy a gyártók kihagyják az ODD-ket, az a költségekben keresendő.

A Windows 8 nagyban épít az érintőpanel használatára, ezek pedig termékenként 50-60 dollár pluszt jelentenek - egy ODD tovább emelné az árat, amit már nem biztos, hogy mindenki hajlandó lenne megfizetni. A Windows 8 érkezése óta 2 hónap telt el, az ODD-s laptopok száma pedig 70-ről 60 százalékra esett a piacon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.