Hirdetés

A Windows 8 miatt üresjáraton az Intel



|

Az Intel gyárainak alacsony a kihasználtsága, ez pedig rossz hír a PC-ipar jövőjére nézve.

Hirdetés

Az elemzők szerint az Intel messze nem a megszokott módon ontja magából az új lapkákat, mindez pedig a PC-s piac jelentős lassulását jelzi, és a Windows 8 visszafogott fogadtatását. Az Intel gyárinak a kihasználtsága körülbelül 60 százalékos, ami a normál alatt van, jóval.  

A Tirias Research szerint a trend tavaly szeptemberben kezdődött, amikor is az ünnepekre való eladási hullám messze nem volt akkora, mint azt várták a PC-ipar szereplői. Bár a készletek kisöprésével a 60 százalékos érték növekedik majd, az Intel gondban lesz. 

A világ legnagyobb lapkagyártójának az üresjáratban lévő üzemek rengeteg pénzbe kerülnek, és a legújabb, arizonai gyáruk is áll. Az Intel eredetileg azt remélte, hogy 2012. végén megjelennek az első igazi ultrabookok, valamint a Windows 8, a kettő együtt pedig nagy keresletet generál.  

Az Intel számításai egyértelműen nem jöttek be, az elemzők szerint pedig a 2000-es év óta nem voltak ennyire kihasználatlanok a santa clarai cég gyárai.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.