Hirdetés

A Windows XP menti meg az Intelt



|

Az üzleti szektor nagy hullámban cseréli a Windows XP-t, ezért jól megy az Intelnek is.

Hirdetés

Az Intel remek eredményekre számíthat, miután az üzleti szektor a vártnál nagyobb mértékben frissíti a nyugdíjazott Windows XP-t futtató PC-ket. A vállalat a várt 13 milliárd dollár helyett most 13,7 milliárd dollárnyi árbevételre számít az idei második negyedévet illetően. 

Hirdetés

Ezzel egyszerre a haszonkulcs értéke is emelkedett az Intelnél, 1 százalékponttal már 64 százalékra. Az eddigi várakozások legfeljebb 13,02 milliárdos bevételt és 62,6 százalékos haszonkulcsot jósoltak az Intel számára, amely profitál a Microsoft rendszerének öreg korából. 

Míg korábban a vállalat a legjobb esetben is stagnáló bevételekre számíthatott, addig mostanra már emelkedésről beszélnek 2014-gyel kapcsolatban. Mindezt az üzleti szektor PC-frissítési hullámának köszönhetik, amely nem mellesleg a teljes PC-s ágazat helyzetét is fölfelé húzza. Rossz hír a piac szereplőinek, hogy még így is folyamatosan zsugorodik a szektor. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.