Hirdetés

ABBYY PDF Transformer Pro 2.0



|

Az ABBYY PDF Transformer 2.0 Pro segítségével PDF fájlokat hozhatunk létre meglévő dokumentumainkból, illetve szerkeszthető állományokat állíthatunk elő PDF fájlokból.

Hirdetés

Nem nehéz kitalálni, hogy miért egyre népszerűbb a PDF fájlformátum. Egyrészt teljesen platform-független, azaz a PDF állományok pontosan ugyanúgy néznek ki minden számítógépen és operációs rendszeren. Ez annak köszönhető, hogy egyaránt tartalmazhat vektorgrafikus és bittérképes képet, szöveget és betűtípusokat is, mindezek mellett fejlett biztonsági képességekkel is rendelkezik, egy PDF-dokumentum létrehozásakor, igen részletesen konfigurálható az, hogy mit is lehessen tenni az elkészült állománnyal. Példának okáért letiltható a nyomtatás vagy a szöveges tartalom kijelölésének és kimásolásának lehetősége is. Ráadásul a PDF-ben található képek tömörítésének mértéke is megadható, így a felhasználás módjának megfelelő méretű állomány készíthető.




A PDF Transformer-rel mi is létre tudunk hozni PDF állományt egy már meglévő dokumentumunkból, sőt bármilyen alkalmazásból, amennyiben az képes a végeredményét nyomtatóra küldeni. Egy már elkészült dokumentum átalakítása többféleképpen is történhet. Ezt a műveletet legegyszerűbben a Windows intézőjéből oldhatjuk meg, bármilyen a program által támogatott állománytípusra (Microsoft Office dokumentumok, HMTL és szövegfájlok) elég jobb gombbal kattintanunk és az ABBYY PDF Transformer menüjében máris elvégezhetjük az átalakítást. Amennyiben kicsit részletesebben szeretnénk elmerülni a beállítások között, akkor használhatjuk az ABBYY PDF Transformer programcsoportban található PDF létrehozása pontot. Ez gyakorlatilag egy egyszerű varázsló-szerű felület, amelyben az átalakítandó állomány megnyitása után néhány alapvető beállítási lehetőség után hozhatjuk létre a PDF-állományt. Három különböző fájlméret közül választhatunk, amely a PDF-ben található képek minőségének változtatását jelenti. Emellett lehetőségünk van bizonyos biztonsági beállítások megadására is, például beállíthatjuk, hogy dokumentumunk megnyitása vagy nyomtatása csak a megfelelő jelszó megadása után legyen lehetséges. Legvégül meg kell adnunk a PDF-állományunk kompatibilitását, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy mely verziószámú Acrobat Reader-rel lehet megtekinteni.



A PDF-re való konvertálás mellett a program lehetőséget kínál egy meglévő PDF-dokumentum szerkeszthető (Word, Excel, HTML) formátumra való alakítására is. A program elemzi az átalakításra szánt PDF-állományokat és automatikusan felismeri a benne található képeket, szöveget és táblázatokat. A legtöbb esetben ez az automatikus felismerés jó eredményt hoz, de természetesen mi is módosíthatjuk utólag, hogy a PDF-állomány mely részét értelmezze a program képnek vagy szövegnek. A program képes a PDF dokumentumban képként szereplő szöveg szerkeszthetővé alakítására is, ehhez úgy nevezett OCR (azaz szövegfelismerő) eljárást használ.

A teljes cikk elolvasható októberi lapunkban, a program kipróbálható változata pedig megtalálható a lemezmellékleten.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.