Hirdetés

ACDSee Photo Manager 2009



|

Vajon mi újat tud a híres képnézegető legfrissebb verziója?

Hirdetés

Három évvel ezelőtt, hosszas készülődést követően, az ACD Systems elkészítette „zászlóshajójának”, az ACDSee-nek profi fotósoknak szánt változatát, az ACDSee Prót. Azóta a két program fejlesztése „csúsztatottan” zajlik, vagyis a Próban bevált funkciókat némi késéssel, esetleg némi egyszerűsítéssel megörökli az alapváltozat is. Így nem meglepő, hogy az ACDSee Photo Manager 2009 újdonságai szinte egy az egyben megegyeznek az ACDSee Pro 2.5-ben tavaly bejelentett nóvumokkal.

 

 

acdsee2009.jpg

 

 

Immáron az új ACDSee is Unicode- és XMP-kompatibilissá vált, így a program egyrészt mind a fájlnevekben, mind a képekhez fűzhető mindenféle kiegészítő információknál (képaláírások, kulcsszavak, megjegyzések stb.) megbirkózik a Unicode-os karakterekkel is. Másrészt pedig ezeket és a fotókhoz kapcsolódó egyéb metaadatokat (pl. kategóriák, osztályozások stb.) el tudja menteni az Adobe-féle XMP fájlokba (eXtensible Metadata Platform – ún. „oldalkocsikba”) is. Szintén fontos újdonság, hogy mindezeknek az adatoknak egy jelentős részét (szerző, helyszín, copyright, kulcsszavak stb.) már a fotók memóriakártyáról való letöltésekor hozzárendelhetjük az állományokhoz. A képszerkesztő modul természetesen szintén megörökölte a Pro 2.5 keretezőjét – a sokoldalú Vignette funkcióval együtt –, de ami véleményünk szerint ennél is fontosabb, az az, hogy az új ACDSee is automatikusan biztonságba helyezi az állományok eredetijét, számos bosszankodástól megkímélve ezzel a képeket véletlenül felülírókat.

 

Legvégül mostantól az ACDSee Photo Manager 2009-ben is lehetőségünk van a kereséseket elmenteni, így ezeket nem kell minden egyes alkalommal újra és újra összeállítanunk az összetettebb keresési feltételeket.

 

 

Adatok

  • Digitális képek katalogizálása, megjelenítése, szerkesztése
  • HTML-albumok, képernyővédők, különféle diavetítések készítése
  • Videók és Video CD-k készítése
  • Vista alatti működés
  • Forgalmazó: Codra Kft.
  • Ár: 13 440 Ft
  • Web: www.acdsee.com

 

Értékelés

Előny: gyors képmegjelenítés, sok formátumot ismer, importáláskor címkézhető képek

Hátrány: az automatikus kategóriák nem bővíthetőek, a címkézés nem a legkényelmesebb

Teljesítmény: 4,5

Szolgáltatás: 4,5

Ár/érték: 4,5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.