Hirdetés

Activity Monitor 5.4



|

A számítógépes munkakörben foglalkoztatottak munkáltatóinak nagy fejtörést okoz, hogyan ellenőrizzék a dolgozók munkaszokásait, azaz annak kiderítése, hogy tényleg csak azzal foglalkoznak a gép előtt ülve, amiért fizetnek nekik.

Hirdetés

Nekik kínál megoldást a Deep Software Activity Monitor nevű alkalmazása, amellyel a távoli gépen végzett minden tevékenységet megfigyelhető és naplózható, így bizonyíthatóan fülön csíphetők a naplopók, vagy kevésbé szigorú esetben figyelmeztető üzenetek küldhetők.

 

 

 

 

Az Activity Monitor vállalati hálózati környezetben remekül alkalmazható, mivel a klienst nemcsak lokálisan, hanem távolról is lehet telepíteni a számítógépekre – Vista/Windows 7 alatt hálózaton keresztül csak tartomány és Active Directory használatával – anélkül, hogy a felhasználót megzavarnánk a munkában. Az alkalmazás nem csupán arra alkalmas, hogy a távoli gépen történő eseményeket megfigyelhessük, hanem komolyabb beavatkozásokat is lehetővé tesz, mint például a parancsok futtatását, illetve programok leállítását.

Arra azonban felhívnánk a figyelmet, hogy programot egyes biztonsági alkalmazások keyloggerként azonosítják. Emellett az ilyen típusú programok használata idehaza személyiségi jogokba ütközhet, ha a megfigyelésről vagy annak lehetőségéről a munkavállaló előzetesen nem kapott tájékoztatást és tudta nélkül kémkedünk. A program készítői éppen ezért egy olyan funkciót is beépítettek, amely a rendszer indulásakor figyelmezteti a felhasználót, hogy a gépen végzett tevékenységet megfigyelhetik, naplózhatják.

A szoftver aktiválás nélkül 15 napig használható és csak egyetlen gép megfigyelésére alkalmas, a többgépes, időkorláttól mentes licenc ára 180 dollártól kezdődik (ez az ár a gépek számától függően növekszik).

 

 

Az alkalmazás használata a gyakorlatban

 

 

1. A program rákeres a hálózatban található gépekre, majd rendszergazdai joggal rendelkező felhasználóként bejelentkezve telepíthetjük fel a távoli gépre a megfigyeléshez szükséges kliensprogramot.

 

 

2. A távoli gépen a háttérben futó folyamatok közül bármelyiket egyszerűen leállíthatjuk: jobb gombbal a bezárni kívánt folyamatra kattintva válasszuk az End process opciót.

 

 

3. Az alsó sávban a Remote Control fület választva van lehetőség parancsot küldeni, weboldalt vagy dokumentumot megnyitni a távoli gépen, továbbá egyéb, működést befolyásoló opciók is rendelkezésre állnak.

 

 

4. A 3-as pontban említetteket több gépen egyszerre is végrehajthatjuk, ezt a [Ctrl]+[M] billentyűkombinációval vagy az Actions on multiple computers… almenüben tehetjük meg.

 

 

5. [Alt]+[D] billentyűkombinációval vagy a megadott gépre jobb gombbal kattintva és a Set Aware mode Message… menüpontot kiválasztva állíthatunk be olyan figyelmeztető üzenetet, amely a felhasználó minden egyes bejelentkezésekor meg fog jelenni a képernyőjén.

 

 

6. Egyszeri (figyelmeztető) üzenetek küldésére is lehetőségünk van az [Alt]+[M] kombinációval vagy a Send Instant Message… opcióval.




Adatok

  • Élőkép a megfigyelt távoli gép asztaláról
  • Távoli gépen futtatott programok megfigyelése
  • Internethasználat figyelése
  • Azonnali üzenetküldő programok és chatelés megfigyelése
  • E-mail forgalom figyelése
  • Parancsküldés a távoli gépre
  • Folyamatok és programok távoli leállítása
  • Letölthető, 15 napos próbaváltozat
  • Forgalmazó: Deep Software Inc.
  • Ár: 180 dollártól
  • Web: www.softactivity.com/employee-monitoring.asp



Előny: minden tevékenységre kiterjedő „kémkedés”
Hátrány: a szoftver távoli telepítése problémákba ütközhet
Teljesítmény: 4,5
Szolgáltatás: 5
Ár/érték: 4,5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.