Hirdetés

Adaptív shellel újít a Windows 10



|

Az adaptív környezet minden különböző eszközhöz igazodik majd, amin Windows 10 fut - az okostelefontól az Xboxig.

Hirdetés

A Windows 10 PC-k mellett táblagépeken, okostelefonokon, az Xbox One-on és a HoloLensen is fut. Azonban míg a Windows OneCore alrendszer ezeken egy és ugyanaz, addig a felhasználói felület mindig változik, ugyanis eltérő shell szolgálja ki az eszközöket. A shell gyakorlatilag az a működési környezet, ami meghatározza a felhasználói élményt. 

Hirdetés

A Windows Central értesülései szerint a Microsoft egy adaptív shellen dolgozik, ami minden egyes Windows 10-es készüléken működne. Ez azt jelenti, hogy még egy lépéssel közelebb kerülünk az egységes operációs rendszerhez. 

A shellhez tartoznak az olyan elemek, mint az asztal, a Start menü vagy a tálca. A Microsoft eltérő shelleket használ a külön platformokon, de a Continuum-képes eszközök rendelkeznek egy olyan verzióval, amely alkalmazkodik a használathoz (a hibrid táblák például asztali nézetre váltanak billentyűzettel). 

Az adaptív shell (CSHELL) egy továbbfejlesztett verzió lenne, amely minden eszköztípushoz igazodva a megfelelő környezetet jeleníti meg. A következő buildekben érkező újítás akár jelzés lehet a Surface Phone érkezésére is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.