Hirdetés

Adobe: mégis jönnek a CS5 frissítések



|

A tisztelt publikum haragja visszakozásra kényszerítette a céget.

Hirdetés

Múlt héten röviddel a már havidíjért is bérelhető Creative Suite 6 piacra kerülése után az Adobe bejelentette, hogy a termékcsalád CS 5.x verzióiban található egy biztonsági rés, amelyet kihasználva speciálisan szerkesztett TIFF állományokkal jogosulatlan kódfuttatás érhető el.


A konkrétan Flash, Illustrator, és Photoshop alkalmazásokat érintő probléma az Adobe tájékoztatása szerint meglehetősen elméleti, így a cég döntéshozói eredetileg nem látták szükségesnek a befoltozását, helyette inkább a CS6 verzióra való minél előbbi átállást javasolták az aggódó felhasználóknak.


Természetesen ezen hozzáállással nem csak az ügyfeleiket, hanem a sajtó képviselőit is sikerült alaposan feldühítenie a vállalatnak, így az éles kritikák hatására az Adobe újragondolt álláspontja szerint mégis csak el fognak készülni a hibát orvosló frissítések.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.