Hirdetés

IObit Advanced SystemCare Pro 6

|

Az IObit rendszertakarítója még hatékonyabb és barátságosabb lett. Húsz szerencsés olvasónk a PRO verzióval gazdagodhat.

Hirdetés

A letöltési listákon általában a rendszeroptimalizálók és a rendszerkarbantartók előkelő helyen szerepelnek, hiszen idővel mindenki a segítségükre szorul, amint a Windows rendszerek egyre lomhábbak lesznek a telepítésük óta eltelt idő idővel arányosan. Számos megoldás található a neten. Vannak olyanok, amelyek a kampányszerű takarításra lettek kitalálva (azaz telepítésük után gyorsan rendet raknak, majd pihennek a következő programhívásig), és vannak olyanok, amelyek nem várnak a felhasználóra, folyamatosan igyekszenek rendet tartani a gépén.

 

 

Egy közülük az IObit megoldása, amely az elmúlt évek során rengeteg rajongót szerzett (a CNET leggyakrabban letöltött programja például), köszönhetően a könnyű kezelésének és a gazdag funkcionalitásának. A fejlesztő ráadásul jól ismerte fel azt a trendet, hogy az emberek már nem akarják tudni, hogy pontosan mi történik a háttérben, ők csak egy gyors rendszerre vágynak, amely jól sáfárkodik az erőforrásaival és csak ritkán fogy ki a rendelkezésre álló memóriából és tárhelyből.

 

 

Az Advanced SystemCare korábbi verziói (íme például a tavalyi) ezt az elgondolást jól kiszolgálják: a kezelőfelületük barátságos volt, az ütemezett, illetve az üresjáratokban végzett optimalizálással a lehető legjobban toppon tudták tartani a felhasználók gépeit, és a gazdag funkcionalitást sem lehetett a programokon számon kérni. Igaz itt egy apró csalással él az IObit, és egyébként még sokan mások. A kisebb fejlesztőműhelyek ugyanis sok esetben gyakorlatilag nem tesznek mást, mint újracsomagolják a Windows beépített rendszerszolgáltatásait, majd azokat hangzatos címkékkel eladják, szép marketing masnival átkötve a produktumot.

Máshol már láttuk

Erre utaló nyomokat az Advanced SystemCare 6 eszköztárában is megtalálhatunk. A programba integrált Uninstaller gyakorlatilag a Vezérlőpult „Program eltávolítása” szolgáltatására épül, amelyet csak annyival egészít ki, hogy figyeli az alkalmazások használatának a gyakoriságát, illetve azok méretét és kényszerített eltávolításra is képes. De ez még egy jobbik eset. A Disk Cleaner, a Process Manager esetén egyszerűbben kiszúrható az apró csalás, míg az Internet Booster valójában nem tesz mást, minthogy a hálózati beállításoknál átállít pár értéket. Ezt akár mi is meg tudnánk csinálni…ám nem tesszük, így nem mondanánk azt, hogy ezek az ügyesen újracsomagolt funkciók haszontalanok lennének. Sőt, koncentrált jelenlétükkel arra ösztönzik a felhasználót, hogy jobban figyeljen oda a pocak…illetve gépére. Arról nem is beszélve, hogy a szolgáltatások ezen gazdagsága figyelemre méltó (lásd a lenti képen).

 A rendszeroptimalizáló alapverziója teljesen ingyen beszerezhető, az már más kérdés, hogy érdemes-e a PRO verzióért pénzt kiadni. Ha a fent leírtak miatt nem is, a SystemCare 6 rendelkezik olyan megoldásokkal, amelyek teljes mértékben meggyőztek minket. Ilyen például a fentebb már említett üresjáratban történő aktív optimalizálás (azaz az automatizmus), a felhő-alapú adatbázisra épülő kártevő és weboldal ellenőrzés (mindamellett, hogy nem helyettesíthet egy végpontvédelmet), a bizalmas adatok ütemezett törlése és a turbógyorsítás.

 

 

Utóbbi egy figyelemre méltó képesség, ahol munka és játék profilra hangolhatjuk gépünk működését, letiltva a felesleges szolgáltatásokat. Ezt bármikor ki- és bekapcsolhatjuk, amelynek köszönhetően a játékok szebben jelenhetnek meg, és munka közben a rendszerünk is válaszkészebb lesz.
 
A motorháztető alatt is számos változás történt, azaz optimalizálták az optimalizáló működését – legalábbis a fejlesztők elmondása alapján, így ugyanazon a gépen, ugyanazon szoftverkörnyezetben a hatos kiadás lekörözi elődjét. Ezt nem mértük le, ám tapasztalatunk szerint a telepítés gyorsabb volt az új kiadásnál, és annak jelenléte kevésbé terhelte meg a gép erőforrásait.

 Hogy kinek ajánljuk a programot gyakorlatilag mindazoknak, akik eddig nem törődtek rendszerük naprakészen tartásával. Érzésünk alapján a fejlesztő is a szélesebb tömegeket célozta meg, mivel az Advanced SystemCare 6.0 felülete alapbeállításon (Egyszerű módban) csak egy állapotjelzőt tartalmaz, valamint egy gyors ellenőrzés gombot. Ennyit és ez jobbára bőven elég a mélyebb informatikai ismeretekkel nem rendelkező felhasználóknak. Szakértő módban jóval több lehetőségünk van finomhangolásra, de a program kezelését ezen esetben sem kötnénk mérnöki diplomához. Mindezt figyelembe véve a SystemCare új kiadása idén is kiérdemelte a „PC World ajánlata” plecsnit, amit nyugodt szívvel tudunk ajánlani.

Nyerj velünk!

Kedvet kaptál egy alapos takarításhoz? Az IObit jóvoltából 20 szerencsés olvasónk az Advanced SystemCare 6.0 PRO kiadásával lehet gazdagabb, amelyet azok között osztanánk ki, akikre az leginkább ráfér, azaz akiknek a lehető legkaotikusabb az Asztala. Ha úgy érzed, hogy tiéd rendrakásért kiállt, akkor küld el annak képernyőképét a velemeny@pcworld.hu címre. Az asztalokat 2012. október 19, délután 4-óráig várjuk, amelyet követően ugyanitt kihirdetjük a nyertesek nevét.

Adatok:

- rendszertakarítás és –optimalizálás
- böngészővédelem
- teljesítmény monitorozás és valós idejű optimalizálás
- registy-tisztítás
- biztonságos törlés
- munka és játék üzemmód
- Fejlesztő: IObit Pty Ltd.
- Ár: ingyenes/ a PRO változat körülbelül 6 300 forint (év/licenc)
- Web: iobit.com

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.