Hirdetés

Aid4Mail Professional 1.98



|

E szoftver kényelmes megoldás több mint három tucat levelezőszoftver közötti levelesláda konvertálásra.

Hirdetés

Ma már alapkövetelmény a több e-mail cím, több identitás kezelése, a spamszűrés, a vírusvédelem, a titkosítás, a különféle szűrők és az automatikus szortírozás, cégeknél pedig a központi adminisztráció. Jó, ha a levelezés pendrive-on hordozható vagy több gépről is elérhető, és ha a szoftver többféle platformon is működik stb. Ha pedig a követelményeket olyan ingyenes szoftverrel is ki lehet elégíteni, mint a Mozilla Thunderbird, akkor a meglévő fizetős szoftver verziófrissítése felesleges kiadás.

 

aid4mail-01.png

A program sokféle levelezőszoftvert ismer

 

A nagy baj az, hogy a meglévő leveleket, címjegyzékeket és az ezekhez kapcsolódó különféle flageket (zászlócskákat) zökkenőmentesen kell átvinni az új szoftverbe. Akkor sem száz százalék, hogy ez simán megy, ha az új program képes importálni a leveleket régiből. Például a Thunderbird simán importálja az Eudora leveleit, de csak ömlesztve, a mappák nélkül.

 

Az Aid4Mail kényelmes megoldás a problémára. Nemcsak a leveleket viszi át, hanem a HTML extrákat, beágyazott tartalmakat, mellékleteket, mappákat, lehetőség szerint az állapotjelzőket is. Mindezt hihetetlen könnyedséggel és egyszerűen csinálja – a varázsló segítségével még a kezdő felhasználó is boldogul a feladattal. A kényelmes felhasználói felület felett jól átgondolt, nagy tudású szoftver lakik, amely több mind két tucat e-mail formátumot ismer – a már említetteken kívül pl. Pine, Opera, Pegasus, Windows Mail (Vista), Mac OS X leveleket –, képes feldolgozni 750 MIME-típust, megbirkózik a kapitális méretű levelekkel (270 MB-ig tesztelve) és hatalmas postafiókokkal rendelkezik (18 GB-ig tesztelve). A konvertálás mellett szűrési, válogatási műveletekre is képes, például kiszedhetjük vele a duplikátumokat. USB memóriakulcsról is futtatható, használható a levelezés rendszeres archiválására, tud HTML-be vagy tömörített ZIP archívumba menteni. Ilyenkor a mellékletek kerülhetnek a levelekkel együtt az archívumba, külön mappába, vagy elhagyhatók. Képes kigyűjteni a levelekből a címeket és a HTML leveleket sima szöveggé alakítani. Az már csak hab a tortán, hogy nemcsak egy másik levelezőszoftverbe vihetjük át a leveleket, hanem közvetlenül egy IMAP-fiókba is, vagyis például Outlook alól Gmail-re is költöztethetünk vele.

 

aid4mail-02.png

Különféle szempontok szerint lehet a leveleket válogatni

 

A postafiókok beállításait nem viszi át a másik levelezőprogramba, azokat érdemes a konvertálás előtt kézzel létrehozni, és alapértelmezett levelezőprogramnak beállítani az új szoftvert. Ezután a varázslónak meg kell adni, hogy mit szeretnénk konvertálni. Az Include mail in trash opció bekapcsolásakor a kukában lévő leveleket is konvertálja, a Seach for mail location hatására automatikusan megkeresi a leveleket tartalmazó mappát a merevlemezen. Nem képes átköltöztetni a jelszóval védett, titkosítottan tárolt postafiókokat. Ha ilyet használtunk, akkor a védelemtől előbb meg kell szabadulni. A konvertálás eredményét legcélszerűbb mindjárt az új levelezőszoftver által használt mappába tenni. A beépített szűrőkkel pedig mindenféle szempont szerint lehet válogatni a leveleket.

 

aid4mail-03.png

Nemcsak magukat a leveleket és a mellékleteket, de a mappákat és a különféle zászlókat, csillagokat is átviszi az Aid4Mail

 

A program négyféle verzióban vásárolható meg. Az ötvendolláros, interneten keresztül aktiválandó Professional változat lényegében mindent tud, amire szükségünk lehet. Sok esetben a legolcsóbb, Standard verzió is elegendő, de fontos, hogy ez nem kezeli az MS Outlook leveleit. A Forensic (törvényszéki) változat offline módban is aktiválható, az Enterprise pedig parancssorból, kötegelt módban is használható, kifejezetten rendszergazdáknak ajánlott. A próbaverzió 60 napig használható és mappánként maximum 50 levelet hajlandó feldolgozni. A vásárlásnál leginkább azt érdemes mérlegelni, hogy mennyi időt és költséget spórolhatunk meg az Aid4Mail használatával.

 

 

Adatok

  • E-mail archiválás, konvertálás, export, import
  • Több mint 30 e-mail formátum támogatása
  • Felhasználóbarát varázsló
  • Levélszűrő funkció
  • Vista alatti működés
  • Forgalmazó: Fookes Software Ltd.
  •  Ár: 50 USD (kb. 8500 Ft/licenc)

 

 

Értékelés

Előny: gyakorlatilag bármilyen levelezőprogramból, különösebb szakértelem nélkül átvihetők a levelek egy másikba

Hátrány: drága

Teljesítmény: 4,5

Szolgáltatás: 4,5

Ár/érték: 3

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.