Hirdetés

Alkoss 3D-ben, nyomtasd ki 3D-ben



|

Leopoly, a kreativitás és a vizualitás fejlesztésének új lépcsőfoka

Hirdetés

Közeledik az a világ, mikor a gyerekek nem csupán a fűrészporos papírra készítik el első alkotásaikat, hanem online "gyurmázzák" meg fantáziájuk érdekes szüleményeit. S bár felnőttként  - papíron - már kinőttünk ezekből a játékokból, számunkra is izgalmas kikapcsolódást nyújthat a böngészőalapú közösségi digitális modellezés, a világ első online szobrászalkalmazása: a Leopoly.

Hirdetés

A formabontó termék az egyik legsikeresebb és leginnovatívabb magyar infokommunikációs cég, a virtuális- és bővítettvalóság-megoldásokkal foglalkozó Leonar3Do újdonsága, mely jelenleg két csomagban érhető el. Az ingyenes és a NEXT verzió egyaránt online felületen, egér vagy a BIRD (3D-s, hat szabadságfokú egér, a Leonar3Do saját fejlesztése) segítségével használható az alap eszköztár minden elemével, melyet a munka végeztével publikus galériában tárolhatunk.

A Leopoly NEXT verziója havi 10, valamint évi 75 USD fejében még több eszközt ad a kezünkbe, a privát mappába mentés lehetőségét, a végtelenszámú objektum létrehozását, továbbá a program offline módban történő használatát.

A Leopoly további nagy érdekessége, hogy natív 3D kijelzőkön a böngészőben futó program 3D-re kapcsolható. A mozikból jól ismert egyszerű 3D papírszemüveg egyből térben jeleníti meg számunkra az objektumunkat. Renderelési idő nélkül színezhetünk és módosíthatunk a 3D-s objektumokon.

A fejlesztés alapkoncepciója az úgynevezett „evolúciós” és „organikus” modellezés volt: a felhasználók által készített és pubilkus mappákban lementett 3D elemek a többi user által nem csupán megtekinthetők, hanem tovább is formázhatók. Mivel az alkotás állomásai (azaz a szintek) minden alkalommal lementésre kerülnek, a folyamat valamennyi stádiuma nyomon követhető, és egy mű bármelyik szakaszán új irányokban módosítható. Jelenleg 5123 modellből lehet tetszés szerint választani, a kis egértől egészen akár Bruce Willis élethű másáig.

A tökéletesre megalkotott formákat pedig akár saját 3D nyomtatónkra küldve egyből kezünkben is tarthatjuk, vagy segítségük hívhatjuk a világon egyre szélesebb körben megjelenő bérnyomtató cégeket (pl.: a Sculpteo csapatát), ahol a rendelés leadását követően pár napon belül házhoz is szállítják számunkra az objektumot. A tárgyak nemcsak módosíthatók, hanem – kihasználva a 3D printing előnyeit – személyre szabottan kinyomtathatók. A Leopoly célkitűzése, hogy szélesebb körben is elterjedjen egy, web böngészőkből történő 3D nyomtatásra alkalmas eszköz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.