Hirdetés

Állami pert akaszthatnak a Skype nyakába



|

A francia távközlési hatóság szerint lényegében illegálisan működik a szolgáltatás.

Hirdetés

Ma délután a francia távközlési hatóság nyíltan rátámadt a Skype európai műveleteit Luxemburgból koordináló divíziójára, ugyanis a kormányszerv szerint az illegális telekommunikációs szolgáltatást nyújt az országban. Sejthető módon nem a chatelési funkcionalitás, hanem a mobil- és vezetékes telefonok hívásának lehetősége miatt rágott be az ARCEP.


A tájékoztatás szerint a Skype többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó magát távközlési szolgáltatónak nyilvánítani, amelynek köszönhetően nem kell megfelelnie a telekommunikációval kapcsolatos helyi jogszabályoknak, így például a rendőrség nem képes lehallgatni a segítségével megvalósított hívásokat.


A vita rendezése céljából végső lehetőségként az ARCEP a párizsi bíróság ügyészségéhez fordult, amely a benyújtott dokumentumok alapján hamarosan eldönti, hogy bűnügyi eljárást indít-e a Microsoft leányvállalata ellen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.