Hirdetés

Anonim keresést kínál a Disconnect



|

Chrome és Firefox böngészőkhöz érhető el a vállalat új beépülője.

Hirdetés

Az internethasználat anonimizálásának egyik élharcosa a Disconnect névre hallgató vállalat, amely azonos nevű bővítményét feltelepítve a Chrome és Firefox böngészőket használók letilthatják a weboldalakba beágyazott, potenciálisan követésre alkalmas kódokat. A tájékoztatás szerint a plugin kétezernél is több cég scriptjeit képes blokkolni, a lapok betöltését átlagosan 27 százalékkal gyorsítja fel.

Hirdetés


A készítők nem elégedtek meg ennyivel, a következő körben ma elérhetővé tették a fentebb említett böngészőkhöz készült Disconnect Search bővítményt, amellyel anonim módon lehet keresni a Google, Bing, Yahoo, Blekko és DuckDuckGo motorokkal.


A működési elv rendkívül egyszerű: a Disconnect saját szervereit proxyként használva küldi el a lekéréseket a keresőmotorok felé, így a portálok nem képesek beazonosítani az egyéni felhasználókat. A bővítmény egyetlen hátránya, hogy nem lehet átállítani az alapértelmezett lokalizációt, azaz például a Google-lel való kereséskor nem a magyar nyelvű találati oldal – és a vele járó országspecifikus eredmények – jelennek meg, hanem az amerikaiaknak vagy briteknek felszolgáltak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.