Hirdetés

Átverős alkalmazások a Windows Áruházban



|

Egyre durvább módszerekkel próbálnak pénzt kicsalni a naiv felhasználókból.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt a Microsoft büszkén bejelentette, hogy a Windows 8.x / RT rendszerek beépített boltjából elérhető alkalmazások mennyisége átlépte a 100 ezret. Az állítólagos siker sokaknál heveny szemöldökráncolást okozott, hiszen egyrészt a kínálat jókora részét az Áruházból meg sem vásárolható asztali programokat képezik, másrészt pedig a modern szoftverek igen széles skálájának hasznossága egy átlagos „Hello World” példáéval vetekszik.


Mindez azonban csak hab a tortán, ugyanis egyre szaporodnak a felhasználók átverésére létrehozott alkalmazások. A felső példánkban lévő, 1100 forintos program szimplán Chrome Browsernek hívja magát, az adatlapját megtekintve viszont kiderül, hogy elméletileg oktató videókon mutatja be az ingyenes böngésző használatát. Vannak ennél durvább esetek is, például 1500 forintért egy fejlesztő olyan alkalmazást készített, amelyben beágyazott Youtube videókon tekinthető meg az Angry Birds. Ezen szoftver egyébként többe kerül, mint a „valódi” Angry Birds Space és Angry Birds Star Wars játékok.

 


Az ügy érdekessége, hogy a Microsoft boltjába elméletileg kizárólag alapos felülvizsgálat után juthatnának be alkalmazások, ám jelenleg Redmondban látszólag magasabb prioritást élvez a kínálat számosságának növelése, mint a felhasználók anyagi biztonságának óvása.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.