Hirdetés

Az Apple törli az iráni appokat



|

Eltűnnek az App Store-ból az iráni fejlesztők és startupok munkái.

Hirdetés

A jelentések szerint az Apple elkezdte törölni az iráni származású appokat az App Store-ból. A Techrasa szerint törölték például a Digikala appot, ami a legnagyobb iráni e-kereskedelmi szolgáltatás alkalmazása. 

Hirdetés

Az Apple még tavaly szeptemberben oldott fel rengeteg korlátozást az iráni felhasználók számára. Bár hivatalos App Store még mindig nincs az országban, az irániak gyakran más ország megjelölésével kerülik meg a korlátokat, és töltik fel az appjaikat. 

Bár a Digikala a Shaparak fizetési rendszert használta, az iráni bankok iOS-es appjai nem szegik meg az egyes előírásokat. Az Apple azonban immáron egy külön üzenettel fogadja azokat az irániakat, akik appokat töltenének fel az alkalmazásboltba. 

A részleteket egyelőre homály fedi, és azt sem tudni, hogy minden appot érint-e a művelet vagy csak azokat, amelyekbe valamilyen tranzakciót is bevontak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.