Hirdetés

Az áprilisi PC World ajándék játéka: Bloodsports.TV



|

A PC World áprilisi ajándék játékában a virtuális túlélőké a pálya: egy civilizáció pusztulása után kell megmenteniük a világot kooperatív vérengzés keretében.

Hirdetés

Svédország alapvetően egy fantasztikus hely, de ha beütne az apokalipszis, akkor minden bizonnyal ez a fagyos csoda is ugyanolyan földi pokollá válna, mint planétánk többi része. Ezzel a gondolattal játszhattak el a Toadman Interactive és a Fatshark fejlesztői is, amikor megálmodták a Bloodsports.TV-t, csakhogy nem olyan köntösben képzelték el a koncepciót, ahogyan azt a premissza alapján feltételeznénk.

Egy úgynevezett hero defense-ről van szó, amelyben hullámokban érkező ellenfeleket és természetesen bossokat kell legyűrnünk egyedül, vagy ha a teljes élményre vágyunk, akkor egy baráti társaság tagjaként. Hasonlóan a legtöbb kooperatív fókuszú játékhoz, ez is sokkal élvezetesebb a haverokkal, mint magányos farkasként, amit többek között a sokszínű tartalmak és a stratégiai lehetőségek is aláhúznak.

Hirdetés

Van Damme beájulna

A Bloodsports.TV a Fatshark 2012-es szerepjátékának, a Krater: Shadows Over Solside-nak a spin-offja: ugyanazon az univerzumon osztoznak, csak éppen más műfajban. Noha a mellékszál rendelkezik egy furcsa háttértörténettel (amelyben egy rakétasilót kell megvédeni, hogy az a falvakra tüzelve önkéntesek újabb utánpótlását indíthassa el hadakozni), a hangsúly nem a körítésen van, hanem a színtiszta, öt játékos szórakozását támogató játékmeneten.

Pajtásainkkal különböző gladiátorok bőrébe bújva vehetjük fel a harcot az egyre durvább létszámú és szívósságú ellenséggel, összesen nyolc egyedi viador várja, hogy fegyvere pixelvért onthasson. Harcosainkat változatos képességekkel vértezték fel, ennek köszönhetően más-más taktikai opciókat nyitnak meg a csapat előtt, amire komoly szükség is van, ugyanis magasabb szinteken hibátlanul össze kell dolgozni a többiekkel a siker érdekében. Nyolc eltérő arénában tehetjük próbára gladiátoraink kitartását, és ha az alapfelszerelésük nem lenne elég, közel száz tárgyat is rájuk aggathatunk, hogy tovább erősítsük őket. Szerencsére a Bloodsports.TV rendszere gondoskodik róla, hogy a játék ne legyen igazságtalan: a nehézségi szint mindig a képességeinkhez igazodik, viszont ez nem jelenti azt, hogy gyerekjáték felkerülni a folyamatosan frissülő ranglisták élére, és ott is maradni.

Mészárszék

Az unalom elűzéséről a sokoldalú és a saját ízlésünk szerint testre szabható gladiátorok - azaz a sebzéskiosztásért felelős slayerek (Gunvald the Mad, Borg MH4 "Anders"), a gyógyításra koncentráló medikusok (Luna Stormare, Lisbeth), a tankok feladatát ellátó bruiserek (Lil' Erik, Hardy Klanning) és a támogatásban jeleskedő regulatorok (Kati Sagan, "Buzzer" Ingholm) - mellett izgalmas játékmódok is gondoskodnak.

Ilyen az Endless Mode, amelyben értelemszerűen a lehető legtovább kell talpon maradnunk, valamint az Apocalympics is: ez elsősorban a hardcore arcoknak szól, elvégre csak a legjobbak képesek túlélni a küzdelmek küzdelmét. A móka azonban akkor sem ér véget, ha az alapjáték már nem tud újat mutatni. Egy ingyenes DLC, a Steamről letölthető Blood Brawl további tartalmakat kínál egy vadonatúj játékmód (a szűkebb területekre építő Blood Brawl), két új térkép (Bonesand Plateau, The Cage), négy bónusztárgy és egy plusz boss képében, mindenképpen érdemes beszerezni.

Ahogyan azt a készítők találóan összefoglalták, a Bloodsports.TV lényege, hogy "lődd le, zúzd agyon, taposd el, rázd meg és olvaszd el az ellenségeidet (és néha gyógyítsd meg a szövetségeseidet), hogy legendás gladiátor váljon belőled" és persze a csapatod tagjaiból. Elvégre mivel lehetne jobban levezetni a járványhelyzet okozta frusztrációt, ha nem pár órányi önfeledt trancsírozással, amit többedmagunkkal űzhetünk egy fantázia szülte arénában?

A játék most ajándékba jár a 2021/04-es PC World magazin mellé, és más értékes szoftvereket is bezsebelhetsz vele, szóval megéri lecsapni rá. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.