Hirdetés

Az összes újabb videokártya támogatja a DirectX 12-t



|

Viszont nem tisztázott, hogy Windowsból melyik változat kell majd a használatához.

Hirdetés

A Microsoft ígéretéhez híven tegnap a Game Developers Conference-en bemutatta a DirectX 12 grafikus programozási felületet. A fejlesztői készlet előzetese elméletileg az elkövetkező hónapokban fog elérhetővé válni, a stabil változata – az első játékokkal együtt – valamikor 2015 vége táján érkezhet.
 

Hirdetés


A DirectX 12 az eddigi változatoktól eltérően kevésbé „vizuális” újításnak nevezhető, hiszen mutatós új renderelési eljárások helyett a hatékonyság növelésére helyezi a hangsúlyt: az AMD Mantle-höz hasonlóan alacsonyabb szintű hardverelérést tesz lehetővé, próbálja csökkenteni feldolgozás közben a más folyamatokra való várakozást, párhuzamosítani a végrehajtást. A hatékonyság növelése potenciálisan csökkentheti a futtató hardver fogyasztását is, ám ez mobil eszközön (telefon, tablet, laptop) fontos, az asztali PC és Xbox One esetében a sebesség az eladási pont.
 


A DirectX 12 használatához a gamerek többségének nem kell majd új hardvert vásárolnia, ugyanis az visszafelé kompatibilis az AMD Graphics Core Next, Intel Iris és Iris Pro, továbbá NVIDIA Kepler, Fermi és Maxwell architektúrákkal.A Microsoft szerint jelenleg a játékosoknak szánt új számítógépek körülbelül 80 százaléka megfelelő GPU-val rendelkezik, az előrejelzés szerint jövő decemberben az aktív gamerek fele ki tudja majd használni az újdonság előnyeit.
 


Sajnos arról már nem esett szó, hogy minimum melyik Windows változatot igényli majd a futtatói környezet, a DirectX 11.1 és 11.2 például már nem érhető el Windows 7-re.


(Forrás: VideoCardz)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.