Hirdetés

Ballmer: továbbléptünk, jön a Blu-ray



|

A Microsoft vezére a Mix 08 konferencián megerősítette, hogy a Toshiba döntését követően a vállalat is továbblépett, és a jövőben a Blu-ray-t támogatja.

Hirdetés

 

A Microsoft a forumátumháborúban a Toshibát, és így a HD DVD-t támogatta. A japán gyártó elestével azonban új lehetőségek után kell néznie a redmondiaknak. A pletykák arról szóltak, hogy a Microsoft hamarosan áttérhet Blu-ray-re.

 

ballmermix08.jpg

 

A Mix 08 konferencián a Microsoft vezérigazgatója, Steve Ballmer elmondta, hogy már jó ideje dolgoznak például Blu-ray-meghajtók driveres támogatásán, ami a Windows rendszereket illeti. Ballmer hozzátette, hogy szerinte a világ továbblép. Mint mondta, a Toshiba továbblépett, és így tettek ők is, ezért támogatják a jövőben a Blu-ray-t.

 

Ballmer arról nem ejtett szót, hogy valóban lesz-e BD-s kiegészítő az Xbox 360-hoz, azonban az Apple-nek több ügyét is kommentálta.

 

Amikor az iPhone-ról és az ahhoz megjelent SDK-ról kérdezték, válaszul azt felelte, hogy az Exchnage támogatása az Apple részéről segít majd még értékesebbé tenni azt. Az iPhone-nal való versenyről Ballmer azt mondta, a Microsoft kényelmes helyzetben van, ugyanis remek munkát végeznek a Windows Mobile operációs rendszerrel.

 

Ballmer és a MacBook Air 

 

Az interjút készítő Guy Kawasaki magával vitt egy MacBook Air laptopot, amire Vista OS volt telepítve. A beszélgetés közben Ballmer azt mondta, nem használná a noteszgépet, mert még a PC-jénél is nehezebb, hát még a Toshiba laptopjánál, amit magával hord. Ezután kézbe vette az MBA-t, majd úgy tett, mintha annak hatalmas súlya a földig lehúzná őt.

 

Természetesen a közönség pozitív reakciója nem maradt el a furcsa természetéről ismert Ballmerrel szemben. A Microsoft vezére még az őrült majomsrác táncát is felelevenítette, ugyanis azt megidéző jelenettel nevettette meg a konferencia résztvevőit. Egy rövid jelenet megtekinthető az alábbi YouTube-videóban is.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.