Hirdetés

Befutottak a Windows 8-as táblák



|

Hirtelen több kihívója is akadt a Microsoft Surface-nek, a gyártók ugyanis a berlini IFA rendezvényen több Windows 8-as táblát is bejelentettek. A dokkolós tabletek dömpingje várható.

Hirdetés

ASUS



A Microsoft Surface gyártója Berlinbe két Windows 8-as hibriddel érkezett. A Vivo Tab és a Vivo Tab RT a Transformer által már kitaposott vonalat viszi tovább, csak csempésítve a hardver mögött álló rendszer. A Vivoknál ugyanis a Super IPS+ kijelzőhöz egy QWERTY billentyűzet csatlakoztatható, így a gép egyaránt használható táblaként és noteszként.

 



A két eszköz közül a 11,6 hüvelykes kijelzővel rendelkező Vivo Tab x86-os alapokon valósul meg. Belsejében egy Intel Atom processzor rejtőzik, 2 GB RAM és 64 GB-os eMMC belső tárhely társaságában, amit egy GPS- és egy NFC-modul fejel meg. A tárterülete nem túl sok, ám a SkyDrive szolgáltatással, illetve a microSD/microSDHC foglalaton keresztül utóbbi egyszerűen bővíthető. A mérsékelt belbecs mellé rendkívül vékony eszköz dukál. A Vivo Tab ugyanis mindössze 8,7 mm vastag, súlya pedig nem haladja meg a 675 grammot. Mellette a becsúsztatható billentyűzettel dolgozó hibridek igazi behemótnak tűnnek.



E méretkülönbséget a Vivo Tab RT tovább növeli, 8,3 mm-es és 520 grammos specifikációival. Igaz az NVIDIA Tegra 3 négymagos processzorral dolgozó ARM-es tábla csak 10,1 hüvelykes kijelzőt kapott. Ezen felül a memória, és rendelkezésre álló tárhely mérete nem változott az x86-os testvéréhez képest.

Sony



A Sony a jelek szerint teljes erővel belevetette magát az érintőképernyős Windows 8-as piacra. Az IFA-n ugyanis bejelentették az elcsúsztatható billentyűzettel rendelkező VAIO Duo 11 slider hibrid táblagépüket, valamint a Tap 20 all-in-one PC-jüket.

 



A két eszköz közül a mindössze 1,3 kilogrammos, 17,8 mm vastag VAIO Duo 11 számíthat nagyobb sikerre, amely egyszerre használható táblagépként és ultrabookként, a 11,6 hüvelykes, 1080p felbontású érintőképernyő ugyanis a billentyűzetre csúsztatható. A gép Intel Core i7, i5 és i3 processzorral is rendelhető lesz, akár 8 GB belső memóriával, az Intel HD 4000 videokártya azonban minden modellben közös lesz. AZ eszközben ezen felül helyet kap majd NFC vevő, GPS és két HD-képes kamera, valamint egy tollat is mellékelnek a gép mellé. Az ár egyelőre nem ismert, a hibrid valamikor október végén - vélhetően a Windows 8 megjelenésekor - jelenhet meg kereskedelmi forgalomban.

 



A VAiO Tap 20 minden egyben PC szintén két üzemmódban használható. Egyrészt használható hagyományos AIO PC-ként, másrészt egy óriási táblagépként (pont úgy, mint a Lenovo A720). A modell egy 20 hüvelykes 1600x900-as felbontású, tíz ujjal is vezérelhető érintőkijelzővel van felszerelve, és rendhagyó módon akkumulátorral (!) is rendelkezik, amellyel minimális hordozhatóságot biztosít. Így a nappaliban a család könnyen összegyűlhet egy közös játékra az elfektetett 20 hüvelykes táblagép körül. A Tap 20 Core i7, i5 és i3 processzorokkal lesz elérhető, a legerősebb konfigurációban ezen felül 8 GB SDRAM, 1 TB-os HDD, valamint egy Intel HD Graphics 4000 videokártya is helyet kaphat.

Toshiba



Míg a Computexen a Toshiba még nem akarta kiteríteni a lapjait, az IFA-ra már elhozták új Windows 8-as táblagépüket, amely a VAIO Duo 11-hez hasonlóan szintén kicsúsztatható kijelzővel próbálja elnyerni a vásárlók kegyeit. A Satellite U925t méretei tekintetesek. 12,5 hüvelykes kijelzője egy hatalmas táblagépet kínál (az iPad 9,7 hüvelykes), belsejében Core i5 processzor dolgozik, Intel HD 4000 GPU és 128 GB-os SSD mellett.

 

 

Érthetetlen módon még egy trackpad-et is elhelyeztek a becsúsztatható LED háttérvilágítással megáldott billentyűzet alatt, amit eddig más gyártóktól nem láthattunk, mivel utóbbi értelmét veszti érintéssel vezérelhető kijelző mellett. AZ eszköz várhatóan október végén érkezhet, az árcédulája még nem ismert, ám vélhetően meghaladja majd a Satellite U845W 1000 dolláros (körülbelül 230 ezer forintos) összegét.

Samsung



A Galaxy Note II, és az androidos felhozatal mellett a koreai gyártó bemutatta a windowsos felhozatalát is. Ez lenne az ATIV sorozat, amelyből az "S" jelöli a Windows Phone 8-as készüléket, a "Tab" a klasszikus táblagépet, míg a "Smart PC" és a "Smart PC Pro" az ASUS Transformer által elindított trendet erősíti a csatlakoztatható billentyűzetével.

 



Az ARM alapon megvalósuló 10,1 hüvelykes LCD-kijelzős ATIV Tab gyomrában kétmagos 1,5 GHz-es processzort, 2 GB belső memóriát és 32/42 GB tárhelyet rejtettek el a mérnökök, amely mellé GPS és NFC is dukál. Az 570 grammos súly és 8,9 mm-es vastagság akár tekintélyesnek is nevezhető, bár azt az ASUS Vivo Tab RT egy hajszállal megelőzi az anorexia versengésben.



A 11,6 hüvelykes kijelzővel és dokkolós billentyűzettel rendelkező Smart PC széria közül a kisebbik gép alapvető munkára alkalmas, hiszen belsejében Intel Atom processzor, Intel SGX545 GPU, 2 GB RAM rejtőzik, míg a Pro kiadás Core i3 és i5 CPU-val is rendelhető lesz, a grafikus megjelenítésért egy integrált HD Graphics 4000 GPU fog felelni, és a 4 GB RAM is többet kínál az alapkiadásnál.

 

 

A Pro változat háza ennek megfelelően izmosabb: 11,8 mm vastag és 884 gramm súlyú, míg a kisebbik gép 9,9 mm vastagsággal és 750 gramm súllyal rendelkezik.

HP



A gyártó Berlinben két új érintőkijelzővel ellátott Ultrabookja (Spectre XT TouchSmart, Envy TouchSmart) mellett egy dokkolóval rendelkező Windows 8-as táblát is bejelentett, a HP Envy X2 modellt.

 

 

A gép 11,6 hüvelykes IPS kijelzővel van felszerelve, valamint Intel Atom Clover Trail processzorral, amely mellett 32 és 64 GB-os SSD-vel lesz rendelhető. A tábla mindössze 8,5 mm vastag, ami még az ASUS Vivo Tab x86-os kiadásán is túltesz, igaz súlyban kissé alatta marad (680 gramm).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.