Hirdetés

Beszámoló a Neumann János Tehetségkutató Programtermék Versenyről



|

Véget ért az idei Neumann János Tehetségkutató Programtermék Verseny, amelyre idén vajdasági diákok is jelentkezhettek, immár harmadszorra.

Hirdetés

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság és a szekszárdi I. Béla Gimnázium, Informatikai Szakközépiskola, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda idén is meghirdette a Neumann János Tehetségkutató Programtermék Versenyt, amelyre a versenyzők hat kategóriában küldhették be pályamunkáikat. A kifejezetten asztali számítógépekre írt szoftverek értékelésénél fontos szempont volt a programok helyessége, alkalmazói programok esetén az emberközeliség és felhasználó központúság, az internetes és multimédiás pályaműveknél pedig a tartalom mellett a külcsínre, megjelenésre is kiemelt figyelmet fordított a zsűri.

 

neumann_verseny_1.jpg
 


A versenyen bárki részt vehetett, aki még nem töltötte be a 20-dik életévét, az általános iskolás tanulóktól kezdve az egyetemi hallgatókig mindenkit szívesen láttak a versenyzők között. Egy pályaművet csoportosan is el lehetett készíteni, ekkor értelemszerűen a jelentkezés során csapatként kellett feltüntetni az alkotókat. A munkákat CD-n, DVD-n, illetve interneten keresztül is be lehetett küldeni, az elkészült programok mellé magyar és angol nyelvű kézikönyvet is mellékelni kellett.

 

neumann_verseny_2.jpg
 

 

Pályaművek csoportjai:

  • Oktató programok
  • Alkalmazói programok
  • Játékprogramok
  • Megépített (digitális) automata berendezés (hardver) és vezérlése (szoftver)
  • Számítógépes művészeti programok (animáció, zene)
  • Számítógéppel támogatott tervezés

A szervezők beszámolója szerint összesen 143 tanuló (50 diák a Vajdaságból, 1 pedig Erdélyből) jelentkezett az idei megmérettetésre, akik több mint 150 pályamunkával örvendeztették meg a zsűrit. A verseny első fordulójából 63 versenyző (vajdasági, erdélyi és hazai versenyzők) jutott tovább a március 18. és 20. között megrendezett döntőbe, ahol a 96 pályaművet 10-15 perces előadások keretein belül mutathatták be a diákok. A végső értékelésben nagy szerepet játszott a program minősége, a prezentáció színvonala, és a feltett kérdésekre adott válaszok. A döntőben résztvevő diákok és a nyertesek értékes informatikai díjakat (hardver és szoftver) kaptak munkájuk elismeréseként.

A döntőbe jutott diákok névsorát, a szekszárdi döntő programját, illetve a nyertesekről az alábbi letölthető dokumentumokból tájékozódhatna:

 

A döntőbe jutott versenyzők névsora

A verseny döntőjének menete

A döntő végeredménye

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.