Hirdetés

Biztonságban a gyerekek



|

Fontos az internetbiztonság a fiataloknak, szülőknek és tanároknak.

Hirdetés

A XXI. századi fiatalok életének szerves részét képezi az internethasználat. Az olyan közösségi oldalak, mint például a Facebook vagy a MySpace nagyon népszerűek. A 12-17 éves korosztály közel 60 százalékának van profilja ilyen oldalakon, és körülbelül 14 százalékuk kapott már kéretlen üzeneteket e webhelyeken. Bár az "online ragadozók" nagy médianyilvánosságot kapnak, a fiatalokat leginkább fenyegető veszélyt az online zaklatások, az "internetes ugratások", illetve a nem megfelelő tartalmú anyagok jelentik.

0528kidz.jpg
 


Ezek mellett az Interneten megosztott személyes adatok jelentette kockázatokkal is számolni kell. A veszélyek megértésével, tudatos gondolkodással, valamint a megfelelő biztonsági technológiák használatával a fiatalok elkerülhetik, de legalábbis nagymértékben csökkenthetik ezeket a veszélyeket.

A Trend Micro nemrég partneri megállapodást kötött a Childnet International és a ConnectSafely.org szervezetekkel. A londoni székhelyű Childnet célja, hogy bemutassa a gyermekek számára megfelelő, minőségi internetes tartalmakat, valamint azon technológiákat, amelyekkel világszerte megteremthető a biztonságos webböngészés a gyermekek számára. A törvényhozókkal is együttműködnek az olyan irányelvek kidolgozásában, amelyek elősegítik az internetbiztonságot. Az Egyesült Államokban létrehozott ConnectSafely.org egy olyan fiatalok biztonságát célzó fórum és információforrás, amely a fix és mobil közösségi webhelyekkel foglalkozik. Célja, hogy hírek, tippek, videók és más források segítségével információt szolgáltasson a szülőknek, tanároknak és másoknak az internetes, illetve a mobil közösségi portálokról.

 

A gyermekek online biztonsága aktuális téma... >>>

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.