Hirdetés

Biztonsági hiba a Skype-ban



|

Közepes besorolású biztonsági hibát javítottak a népszerű Skype-ban

Hirdetés

Az internetes telefonálást lehetővé tevő Skype napjainkban már több mint 100 millió regisztrált felhasználóval büszkélkedhet. A szoftver illetve az ehhez kapcsolódó szolgáltatások népszerűsége folyamatosan nő, és az új funkciók megjelenésére is rendszeresen lehet számítani. A szoftver legutóbbi verziójának kiadását azonban nem egy új szolgáltatás bevezetése indokolta, hanem egy fontos biztonsági hibajavítás tette szükségessé.

A Skype szakembereinek közleménye szerint a szoftver régebbi verziói egy olyan sebezhetőséget tartalmaznak, amely kockázatot jelent az érintett rendszereken tárolt adatokra. A hiba speciálisan szerkesztett Skype linkek révén használható ki. Egy ilyen hivatkozásra való kattintáskor a támadók elérhetik, hogy a felhasználók számítógépeire kártékony fájlok töltődjenek le.

A Skype sebezhetőségét a Secunia biztonsági cég is megvizsgálta, és azt a közepesen veszélyes sérülékenységek közé sorolta. A cég szerint a biztonsági rés kihasználásával a támadók megkerülhetnek egyes biztonsági megszorításokat, és bizalmas adatokhoz juthatnak hozzá.

Weboldalunkról letölthető a Skype 2.0.0.105-ös verziója, amelyben már kijavították ezt a hibát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.