Hirdetés

Biztonságosabbá vált a Gmail



|

Nem csak a böngésző és szerver közt kötelező már a titkosított kapcsolat.

Hirdetés

Csütörtök este feltehetően mindenki számára örvendetes hírrel szolgált a Google, ugyanis a vállalat állítása szerint nagy mértékben nőtt a levelezőrendszerének és belső kommunikációjának biztonsága. Az általánosságban véve legfontosabb változás, hogy innentől kezdve a Gmail levelezőt csak és kizárólag HTTPS adatkapcsolaton keresztül lehet elérni, eddig opcionális volt titkosított csatorna használata.
 

Hirdetés


Szintén fontos újítás, hogy innentől kezdve a Google adatközpontjai közti saját tulajdonú optikai hálózaton folyó adatforgalom is teljes mértékben titkosítottá vált. Ezen „újítás” bevezetésére Edward Snowden dokumentumai miatt kényszerült a keresőcég, ugyanis az NSA állítólag megcsapolta a szerverfarmok közti kábeleket, így lehetőségük nyílt lementeni a rajtuk keresztül áthaladó forgalmat.


Végül érdekességként a Google megemlítette, hogy 2013-ban a Gmail 99,978 százalékos rendelkezésre állással működött, felhasználónként a komplett évben átlagosan 2 óra üzemzavar volt a levelezőszolgáltatás rovásán.


(Forrás: Google)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.