Hirdetés

Biztonságosabbá vált a Steam



|

A Valve érdemi lépéseket tett a csalók és vírusterjesztők megállítása érdekében.

Hirdetés

Bő évtizedes fennállása óta a legnagyobb digitális számítógépes játékbolt nem keveredett túlságosan kínos biztonsági botrányokba. Sajnos az elmúlt hetekben kissé megváltozott a helyzet, amely annak köszönhető, hogy a Valve nagyobb teret engedett a felhasználók által generált tartalmaknak. Ezt neki is álltak kihasználni a csalók, megszaporodtak a vírusokra mutató linkek, szavazásos manipulációk. A napokban több változtatás is történt, amelynek köszönhetően újból biztonságosabbá vált a Steam.
 

Hirdetés


Limitált felhasználói fiókok

A cikkünk írására már univerzálisan beindított újdonság, hogy az új felhasználói fiókot létrehozók mozgástere erősen le lett korlátozva. Ennek célja a spammerek, csalók, vírusterjesztők, digitális tárgyakkal rosszindulatúan kereskedők kiszűrése. „Teljes értékű” Steam-felhasználó már csak akkor lehet valaki, ha elkölt minimum 5 dollárt a Steamben, vagy feltölt ennyi pénz a Walletjébe.


A mechanizmusnak az a lényege, hogy a fizetés vagy pénzfeltöltés során a felhasználóknak meg kell adniuk a banki adataikat. Ha ezután rossz fát tesznek a tűzre, akkor a Valve megpróbálhatja levadászni őket a banki kapcsolatukon keresztül. Persze a csalók megpróbálhatnak lopott bankkártyát használni, ám az újítás várhatóan elég hatékonyan képes lesz leszűkíteni a csalási próbálkozások számát.
 


A lekorlátozott funkcionalitások:

– nem küldhetőek barátkérések;
– nem nyitható meg a csoportos csevegés;
– nem lehet szavazni a Greenlighton, nem értékelhetőek a játékok és workshopos tárgyak;
– nem érhető el a Steam Market;
– nem lehet gyakran irogatni a Steam Discussions-be;
– csak 0-s szintű lehet a játékos profilja;
– nem lehet tárgyakat küldeni a Workshopba;
– nem lehet kommentelni a workshopos tárgyakat;
– nem lehet elérni a Steam Web API-t;
– nem lehet webböngészővel belépni és mobil chatet használni.


Megemlítendő, hogy a korlátozásokat nem lehet boltban megvásárolt dobozos játékok aktiválásával feloldani, de játszani persze lehet velük.


Jön a mobilos kétfaktoros hitelesítés

A Steam már hosszú évek óta javasolja a kétfaktoros hitelesítés használatát, ilyenkor a felhasználói nevük és jelszavuk mellett a bejelentkezéskor egy e-mailben kiküldött kódot is meg kell adniuk a játékosoknak. A jövőben már mobilos alkalmazással is megoldható lesz a kódgenerálás.
 


Maga a funkcionalitás már bekerült a Steam iOS-es és androidos alkalmazásaiba, de a zárt bétatesztelés miatt a bekapcsolásához először jelentkezni kell ebbe a csoportba, a Valve egyelőre (látszólag) véletlenszerűen választja ki a szerencsés tesztelőket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.