Hirdetés

Blokkolja a LinkedIn-t Oroszország



|

A tavaly elfogadott törvény következő áldozata akár a Facebook is lehet.

Hirdetés

Még júniusban robbant bombaként a hír, hogy a Microsoft felvásárolja a LinkedIn-t. A redmondiak 26,2 milliárd dollár fejében kebelezik be az üzleti közösségi hálózatot, amit többek között az Office irodai csomagban terveznek hasznosítani. Az elméletileg év végéig lezáruló akvizíciót most azonban jelentősen beárnyékolták az Oroszországból érkezett hírek.

Hirdetés

A New York Times információi szerint a moszkvai városi bíróság döntésének megfelelően blokkolják a LinkedIn elérését az országban. Az indoklás szerint az oldal üzemeltetői megsértik a tavaly életbe lépett törvényt, miszerint az orosz állampolgárokról gyűjtött adatokat az ország területén belül található szervereken kell tárolni. Elemzők szerint a lépést figyelmeztetésnek szánta a nemzetközi techóriások számára a helyi telekommunikációs felügyelet, a Roskomnadzor, a szabályozások szerint ugyanis akár a Facebook vagy a Twitter is kitiltható lenne az országból.

Anoek Eckhardt, a LinkedIn szóvivője szerint a jövő héten életbe lépő, ám még megfellebbezhető döntés orosz felhasználók és vállalatok millióit érinthetné hátrányosan. A cégnél ezért továbbra is nyitottak egy találkozóra a Roskomnadzor képviselőivel, azaz minden bizonnyal - ahogy korábban Kínában már megtörtént - hajlandóak lennének kompromisszumokat kötni a piac megtartása érdekében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.