Hirdetés

Botrány lehet a Steam Machine gépek miatt?



|

A multiplatform címek jelentősen gyorsabban futnak Windows 10-en.

Hirdetés

A héten piacra kerültek a Valve Steam OS Linux-disztribúcióját futtató első számítógépek, 1-2 héten belül az előrendelők után a korai vásárlók is megkapják majd az eszközeiket. A nagy kérdést az jelenti, hogy vajon az érintettek tisztában voltak-e a Steam Machine gépek által támogatott játékok körével, a linuxos grafikus driverek tipikusan szuboptimális teljesítményével, továbbá a játékok linuxos átiratainak minőségével.

Hirdetés


Az Ars Technika mérései szerint a Windowsra és Linuxra is elérhető játékok esetében kellemetlen meglepetés érheti majd Steam Machine eszközök tulajdonosai, ugyanis a Steam OS-en futó átiratok 21-58 százalékkal alacsonyabb képkockasebességgel futottak a tesztgépükön. A hardver nem volt kifejezetten csúcs, de teljesítmény tekintetében összehasonlítható a megfizethető - olyan 400-500 dolláros - Steam Machine gépekkel: Intel Pentium G3220 processzor, 8 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 660 grafikus kártya.


A kiadvány munkatársa természetesen a legfrissebb operációs rendszereket (Steam OS 2.0, Windows 10) és illesztőprogramokat használta a játékok teljesítményének mérésekor.


(Forrás: KitGuru)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.