Hirdetés

Célkeresztben az online játékok



|

Egyre több kártékony program célozza az online játékosok belépési kódjait.

Hirdetés

A vírusírók és az online bűnözők már több éve foglalatoskodnak, olyan kártékony programok, illetve támadási módszerek kidolgozásával, amelyek kifejezetten az online játékokhoz tartozó belépési információk (felhasználónevek és jelszavak) megszerzésére alkalmasak. 2005-ban például a World of Warcraft kedvelői ellen indult egy jelentősebb támadássorozat, amelynek keretében egy trójai - amelyet akkor a Symantec Wowcraft-nak nevezett el - próbált minél több jelszót összegyűjteni. Különböző folyamatokat fertőzött meg a Windowsban, és a zsákmányolt adatokat emailben továbbította a támadók számára. Azóta tovább romlott a helyzet, hiszen napjainkban is mind több ilyen jellegű számítógépes kártevő lát napvilágot. Ráadásul ezek az adathalászok dolgát is igyekeznek megkönnyíteni, és a megtévesztő módszereik révén sokszor meglehetősen komoly károkat képesek okozni.

Az online játékokhoz tartozó belépési adatok megszerzésére specializálódott kártevők terjedését jól mutatja, hogy az ESET biztonsági jelentése szerint az elmúlt hónapok második legelterjedtebb károkozója a Win32/PSW.OnlineGames trójai és annak különböző variánsai voltak. Ez a kártékony program egy billentyűzetfigyelő komponenssel rendelkezik, és rootkit funkciókkal rejtőzködik, miközben gyűjtögeti az online játékokhoz tartozó jelszavakat. Az ESET szerint a World of Warcraft mellett többek között már a Second Life is célkeresztbe került.

A témáról még többet a biztonságportálon olvashat >>>

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.