Hirdetés

Chrome: indikátort a zajos fülekre!



|

Hamarosan látható lesz, hogy melyik megnyitott lap gerjeszti a hangszórót.

Hirdetés

Apró, de annál hasznosabb újítás kerülhet hamarosan a Google Chrome-ba, ugyanis egy fejlesztés alatt álló funkcionalitásnak hála mindegyik hangot kiadó böngészőfülön megjelenhet egy apró animációi, így a jövőben pofonegyszerűvé válhat sok megnyitott fül esetén a kéretlenül zajt keltő weblap(ok) azonosítása.


A hírek szerint ezen felhasználási terület csak másodlagos, a hangok lejátszásának azonosítása valójában azért kerül be a böngészőbe, hogy elfogyó memória esetén a Chrome ne ezeket a lapokat hibernálja automatikusan, mivel könnyedén elképzelhető, hogy a felhasználó például zenét hallgat böngészés közben.


Jó hír, hogy a kényelmi funkcionalitás nem csak HTML5-ön keresztül beágyazott hang- és videofájlok esetén működik, hanem a Flash állományok aktivitását is képes figyelni. Nem tudni, hogy a megoldás a Google Chrome melyik stabil főverziójában válik majd elérhetővé, ám vélhetően nem kell már sokat várni rá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.