Hirdetés

Corel VideoStudio Pro X3



|

A kívül és belül egyaránt megújult Corel VideoStudio Pro új verziójával egy fokkal egyszerűbb és gyorsabb lett a házi videók szerkesztése - de a programnak jól láthatóan nem is célja a profi felhasználók megnyerése.

Hirdetés

A Corel VideoStudio (leánykori nevén Ulead VideoStudio) korábbi változatait szép nagy dobozban kaptuk kézhez, azonban a takarékosságnak és/vagy a „környezettudatosságnak” köszönhetően a program új verziójának DVD-jét egy viszonylag kis dobozban szállították, mindössze egy használati útmutató társaságában. A következő – egyértelműen kellemes – meglepetés a program első indítása után ér minket, ugyanis egy új indítóképernyőn mondhatjuk meg a szoftvernek, hogy mit is szeretnénk éppen csinálni. Választhatjuk a videók lemezre mentésének leggyorsabb módját, azaz elindíthatjuk innen is az előző kiadás népszerű DV-to-DVD varázslóját, de ha szeretnénk felvételeinket egy kicsit csinosítani, akkor dönthetünk a Corel Digital Studióból ismerős VideoStudio Express mellett is. Természetesen megnyomhatjuk a „haladó szerkesztés” nevet viselő – nem véletlenül legnagyobb – gombot is, ami a csomag névadó programját, a VideoStudio Pro X3-at indítja el.

 

 

A megújult felület látványos, de nem mindig praktikus

 

 

A VideoStudio Pro divatos grafitszínű munkafelületét kissé átrendezték, hogy a gyakrabban használt funkcióknak több helyük legyen, így azonban egyes – a fejlesztők szerint – ritkábban használt funkció eléréséhez több kattintásra van szükség, mint korábban. A „kasztni” átszabásánál azonban sokkal fontosabb, hogy az alkalmazás alapjait is alaposan megpiszkálták a Corel-műhelyben. Kicsit pontosabban fogalmazva a VideoStudio Pro X3-at felkészítették arra, hogy kifacsarjon minden erőforrást, amit csak számítógépünkből ki lehet: a munka során a program képes meghajtani Core i7-es processzorunk minden magjának minden feldolgozószálát, sőt a számításokba bevonja még grafikus kártyánk processzorát is, főként, ha az NVIDIA CUDA-kompatibilis (Compute Unified Device Architecture).

Erre a pluszerőre szükségünk is lesz, mert a program jó pár olyan új effektussal bővült, amelyek élő előnézeti képének és végleges változatának kiszámítása bizony így is alaposan megizzasztja számítógépünket. Cserébe viszont például az új NewBlue FX kulcsolható effektusok és szűrők, az új hatások, valamint a több mint 500 dollár értékű RevoStock sablonok segítségével újjá varázsolhatjuk videóinkat. A RotoSketch vagy az AutoSketch effektusok használatával például a videóinkban mindössze néhány kattintással majdnem olyan hatást érhetünk el, mint amit a Kamera által homályosan című filmben ismerhettünk meg.

 

 

Látványos és aprólékosan testre szabható effektusokat találunk a NewBlue FX csomagban

 

 

A házi videók (még) hangulatosabbá tételében sokat segíthet egy-egy kellemes hangzású, az adott témához pont illő, és „véletlenül” pont az adott snitt hosszához illeszkedő háttérzene – mint amilyeneket mindössze néhány paraméter megadásával létrehozhatunk a jogdíjmentes SmartSound-sablonokkal és a hozzájuk tartozó funkciók segítségével.

A látványos videókhoz, mozikhoz látványos körítés is dukál. A Corel VideoStudio Pro X3 lemezén megtalálható DVD Factory Pro 2010 jó pár profin kinéző DVD- és Blu-ray menüsablont kínál (még Java alapú BD-sablont is), amelyek segítségével néhány kattintással elkészíthetjük normál- vagy nagy felbontású lemezeink film- és/vagy jelenetválasztó menüit. Ha pedig valakinek még ez sem lenne elég, azok – érdekes módon javítócsomagként – letölthetik és telepíthetik a Corel kimondottan lemezkészítésre szakosodott programját, a DVD MovieFactory 7 SE-t.

 

 

Látványos effektusokban nincs hiány a Corel VideoStudio Pro X3-ban

 

 

Ha az elkészült videókat nem (csak) lemezen szeretnénk ismerőseinkkel és barátainkkal megosztani, úgy a VideoStudio Pro X3 segít abban is, hogy ezeket egyszerűen feltölthessük a Vimeo, Facebook, YouTube és Flickr oldalakra, mindössze néhány paramétert és a megfelelő belépési adatokat megadva – normál vagy HD minőségben.


Adatok

  • Digitális videók szerkesztése
  • Importálás DV/D8/HDV eszközökről
  • USB-s digitális kamerák támogatása
  • Analóg digitalizálókártyák támogatása
  • Analóg és digitális tévékártyák támogatása
  • RevoStock videosablonok
  • GPU-támogatással gyorsított effektusok és valós idejű előnézet
  • NewBlue FX szűrők és dinamikus animált effektusok
  • Paraméterezhető SmartSound-hangsávok létrehozása
  • DVD- és Blu-ray lemezek készítése
  • NVIDIA CUDA- (Compute Unified Device Architecture) technológia használata
  • Intel Core i7 processzorokra optimalizált kód
  • Windows 7 multitouch támogatása
  • AVI, MPEG-1, MPEG-2, AVCHD, MPEG-4, H.264, BDMV, DV, HDV, DivX, QuickTime, RealVideo, Windows Media Format, MOD (JVC MOD File Format), M2TS, M2T, TOD, 3GPP, 3GPP2 formátumok támogatása
  • Dolby Digital Stereo, Dolby Digital 5.1, MP3, MPA, WAV, QuickTime, Windows Media Audio formátumok támogatása
  • Apple iPhone, iPod Classic, iPod Touch, Sony PlayStation Portable, Pocket PC, okostelefonok támogatása
  • Videók egyszerű megosztása YouTube-on, Vimeón, Facebookon és Flickren
  • Letölthető 30 napos próbaverzió
  • Forgalmazó: Codra Kft.
  • Ár: 24 625 Ft
  • Web: www.corel.com/videostudio



Értékelés
Előny: javított felhasználói felület, új exportlehetőségek, DVD- és BD-készítő, hasznos kiegészítők, olcsó
Hátrány: helyenként kissé logikátlan elrendezés, nehézkes könyvtárkezelés, lassú indexelés
Teljesítmény: 4
Szolgáltatás: 4
Ár/érték: 5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.