Hirdetés

Csak az IE-vel kompatibilis weboldalak



|

Hirdetés

Erről számol be a brit SciVisum, amely a szigetország száz, igen nagy látogatottsági mutatókkal rendelkező internetes oldalát vizsgálta meg kompatibilitási szempontból. A felmérés bíztató eredménnyel zárult, de a megvizsgált száz oldalból tíz még mindig nem működik együtt teljes mértékben az alternatív böngészőkkel: hét oldalnál - köztük a British American Tobacco - kisebb-nagyobb problémát fedeztek fel, ami a szabványtól való eltérésből következett be, míg három oldal - így például az Odeon már komolyabb elérési gondokat okozott.

A vállalat szerint az ilyen jellegű problémákat könnyedén el lehetne kerülni, ha a webfejlesztők a CSS2 (Cascading Style Sheets 2) szabvány specifikációit tartanák szem előtt, amelyet egyébként a World Wide Web Konzorcium is már jó ideje magáévá tett. "Amennyiben a fejlesztők elsősorban az Internet Explorert és egyéb, a szabványtól való eltérést lehetővé tévő böngészőket tartják szem előtt, a felhasználók egy részét elzárják az oldal elől, ami viszont egyértelműen hátrányosan érinti az adott vállalatot.

Meglepő és egyben elszomorító, hogy annyi év után a teljesen szabványos böngészőket használók még mindig korlátozva érzik magukat, és úton-útfélen az Internet Explorer letöltésére bíztató hivatkozásokkal találkoznak a világhálón" - jelentette ki Deri Jones, a SciVisum vezérigazgatója. A felmérés azért érdekes, mert a Firefox - amely támogatottságát tekintve kiemelkedik a nyílt forráskódú böngészők közül - már túllépte az 50 millió letöltést, és a legfrissebb adatok szerint éppen Európában a legnépszerűbb.

Az utóbbi hónapokban ráadásul újabb alternatív böngészők jelentek meg - Opera 8, Netscape 8 - amelyek szintén célul tűzték ki a piac és a felhasználók egy jelentős részének elhódítását. Ez több-kevesebb sikerrel teljesülni is látszik, bár nyilvánvaló, hogy van még mit tökéletesíteni az új riválisokon. Legalább ugyanilyen világos azonban, hogy az Internet Explorer elsőbbségét mindaddig nem lehet megkérdőjelezni, amíg a weboldalak készítésénél a Microsoft böngészőjét tartják szem előtt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.